09 Ağustos 2012 08:31

Almanya'da öldürülen çocuklar defnedildi

Almanya'nın Dortmund kentinde yangında öldürülen 3 çocuk bugün yapılan bir törenle, cenazeleri Türkiye’ye gönderildi.Dortmund'un kuzey semtinde Dersimli Tüfekçi ailesinin oturduğu Fichte Caddesi 18 numaralı binanın zemin katında geçtiğimiz cuma günü sabaha karşı yangın çıkmıştı. Yangın

Almanya'da öldürülen çocuklar defnedildi
Paylaş
Abbas Doğan

Dortmund'un kuzey semtinde Dersimli Tüfekçi ailesinin oturduğu Fichte Caddesi 18 numaralı binanın zemin katında geçtiğimiz cuma günü sabaha karşı yangın çıkmıştı. Yangına müdahale için binaya giren itfaiye ekipleri iki çocuğun cesedini buldu. Bir çocuk ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Ölen çocukların 12 yaşında Zilan, 10 yaşındaki Mehmet ve 4 yaşındaki Mustafa adlı kardeşler oldukları açıklandı.

YANGIN KASITLI

Yetkililer çocukların şiddet görerek  öldürüldüğü, yangın delillerin yok edilmesi içim kasıtlı çıkarıldığını belittiler. Tutuklanan Bulgar asıllı üvey anne Milka D. suçlamayı redediyor. Olay sırasında baba Muharrem Tüfekçi'nin ise evde olmadığı belirtildi.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN ÇAĞRISI

Olayın ardından Pazar günü Tüfekçi ailesinin, komşuları ve Göçmen Kadınlar Birliği ’Çocuklar Ölmesin' çağrısı ile yanan evin önüne çiçekler bırakıp mumlar yaktılar. Daha sonra kısa bir yürüyüşle yetkilileri uyararak bu tür olayların önlenmesi ve çocukların korunmasını istediler.

ANNE 3 YIL ÖNCE ÖLMÜŞ

Dün Dortmund Alevi Derneği’nde çocuklar için bir tören düzenlendi. Törene Dortmund Belediye Başkanı Urlih Sireau ve Gençlik Dairesi yöneticileri katılarak birer konuşma yaptılar. Gençlik Dairesi olayla ilgili bir kusurlarının olmadığını, çocukların annesinin 3 yıl önce öldüğünü açıklandı.

CENAZELER ADANA’DA DEFNEDİLECEK

Çocukların cenazeleri Adana Havalimanı’nda yakınları tarafından karşılandı. Ayakta durmakta zorlanan çocukların babası Muharrem Tüfekçi, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Cenazeler definedilmek üzere Ceyhan ilçesine bağlı Sarıbahçe Köyü’ne götürüldü. (Dortmund/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Uludere'de verilen talimatı uyguladık'

SONRAKİ HABER

Suriye'de yeni başbakan atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...