09 Ağustos 2012 06:30

'Uludere'de verilen talimatı uyguladık'

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Veysi Ağar, 34 sivil yurttaşın katledildiği olayla ilgili yaptığı açıklamada kendilerine verilen talimatı uyguladıklarını belirterek, sınır ötesi operasyon kararı verenleri işaret etti.’TALİMAT GELİR, BİZ GÖREVİMİZİ YAPARIZ’Geleceğin Hava Kuvvetleri Komutanlığı için adı ge&cc

'Uludere'de verilen talimatı uyguladık'
Paylaş

’TALİMAT GELİR, BİZ GÖREVİMİZİ YAPARIZ’

Geleceğin Hava Kuvvetleri Komutanlığı için adı geçerken Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla emekli edilen Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Veysi Ağar, 28 Aralık 2011 tarihinde TSK savaş uçakları ile çoğunluğu çocuk 34 sivil yurttaşın katledilmesi ile ilgili ‘sınır ötesi operasyon kararı verenleri’ işaret etti. ‘Uludere olayının benimle ilgisi yok. Talimat gelir, biz görevimizi yaparız.' dedi.

'HAYATIM TEHLİKEDE'

'Beni hedef tahtasına koydular, gelen giden vurdu. Bu iftiralar beni, çevremi, ailemi mahvetti. Bu iddialardan sonra emekli oldum ve hayatım tehlikede’ diyen Ağar, şunları kaydetti: ‘Bakan Bey'in (İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin) Uludere olayı sonrası havacı komutanlar diye bir ifade kullanmasının ardından çeşitli yerlerde bizim de adımız geçti. Ben nasıl sınır ötesi bir operasyona karar verebilirim. TSK'da Heron görüntülerini ihtiyacı olan herkes izler. Askeri ve sivil olarak bu konuda yasal süreç sürüyor. Bu nedenle bu konuda daha ayrıntılı konuşmak istemiyorum. Bu olayın benimle ilgisi yok, talimat gelir biz görevimizi yaparız’ dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

9 yılda bin 621 tutuklu öldü

SONRAKİ HABER

Almanya'da öldürülen çocuklar defnedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...