22 Aralık 2017 15:08

Genel-İş İzmir 2 No’lu şube, taşeron ihalesini iptal ettirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki taşeronlaştırma adımlarına direnen Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube garaj ve otobüslerin temizlik ihalesini iptal ettirdi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki taşeronlaştırma adımlarına direnen Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube garaj ve otobüslerin temizlik ihalesini iptal ettirdi. Temel hizmetleri bir bir taşerona verilen ESHOT’un, araç bakım ve boya işlerinin ardından, garaj ve otobüslerin temizliğinin ihale ile taşeron şirketlere verilmesi için belediye bürokratları hazırlık yapıyordu. 

Şimdiye kadar İZENERJİ ve ESHOT işçileri tarafından yürütülen İnciraltı ve Urla ve Seferihisar gibi çevre belediyelerdeki otobüs garajları ile yolcu otobüslerinin temizliği ile bakımı işlerinin 17 aylık ihale ile taşeron şirketlere verilmesi için Büyükşehir Meclisinde karar alındı. 

‘İHALEYE ÇIKMAK HUKUKİ DEĞİL’

Ancak işyerlerine taşeron şirketleri sokmamakta kararlı olan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube yöneticileri belediye bürokratları ile görüşmeler yaptı. Görüşmelerde belediye bürokratları ihaleye gerekçe olarak işçi sayısının yetersizliğini ileri sürerken sendika yöneticileri ise mevcut bir ihalenin olduğunun alanda işlerin taşeron şirketlere vermenin hukuka aykırı olduğunu dile getirdiler ve  Büyükşehir Belediyesinin kendi şirketlerine yeni işçi alabileceğini hatırlattılar. 

Şube yöneticileri ihaleye çıkılması durumunda gerekirse eylem yapacaklarını belirttiler. Görüşmelerin ardından geri adım atmak zorunda kalan belediyenin, ihaleyi iptal ettiği öğrenildi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

SES’ten işten atılan Dişkaya’ya destek ziyareti

SONRAKİ HABER

‘Belediye meclisleri başkanını seçsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...