09 Ağustos 2012 04:05

Tecavüzcüleri koruyarak mı dindar bir nesil yetiştireceksiniz?

BDP adı işkence ve tecavüz olaylarıyla anılan Sedat Selim Ay’ın, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı rütbesine terfi ettirilmesini eleştirdi. BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Başbakan Erdoğan’ın terfiyi savunmasını ve Ay’ın yargıda mahkum olmadığını iddia ederek Ay’ın avukatlığına soyunduğunu ifad

Tecavüzcüleri koruyarak mı  dindar bir nesil yetiştireceksiniz?
Paylaş

‘AKP KOLLADI, TERFİ ETTİRDİ’

Türkiye’de işkenceye dair yapılan şikayetlerde hep mağdurların aleyhine ve işkenceciler lehine adli ve idari pratikler sergilendiğini dile getiren Beştaş, devletin bu yöntemlerle yıllarca işkenceyi korumakla kalmadığını aynı zamanda teşvik ettiğini belirtti. Gerek yargı eliyle gerekse de terfilerle işkencecilerin kollandığına dikkat çeken Beştaş, devlet işkencecileri kolladıkça ve iç hukukta akladıkça Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından her seferinde mahkum olarak işkence bedeli tazminatlar ödemek zorunda kaldığına vurgu yaptı. AKP hükümetinin iktidara geldiği gün,  ‘İşkenceye sıfır tolerans’ diyerek kamuoyunun ve Avrupa Birliğinin desteğini aldığına dikkat çeken Beştaş, AKP Hükümeti samimiyetsizliğini bugün bir kez daha işkencecileri koruyup terfi ettirerek göstermiştir.

BAŞBAKANIN CEVAPLAMASI GEREKEN SORULAR

Beştaş, yapılan her hukuksuzluk karşısında yargıyı işaret ederek, kendilerinin yargıya müdahale edemeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan’ın  bir tecavüzcünün Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi ettirilmesini savunmasını eleştirdi. Beştaş, “kamuoyunun gözleri önünde zaman aşımı kararı, Yargıtayın aleyhe bozma kararı, yerel mahkemenin kararı ve AİHM kararı ortada iken, işkencecinin avukatlığına soyunabilmiştir. Sedat Selim Ay’ın AİHM tarafından mahkum edilmediğini iddia eden Başbakana AİHM’nin işkence davalarında Hükümetin sorumluluğuna işaret ettiği önlemlerden hangisini işkence davalarında aldıklarını soruyoruz” dedi. Sedat Selim Ay’ın gündemde olmasından kaynaklı hükümete seslenen Beştaş, Türkiye’de kaç işkencecinin üst görevlere atandığını sordu. Beştaş, Başbakan Erdoğan’a, “Pozantı’daki cinsel istismarın hesabını veremeyen, Şakran’da kadın tutukluları darp ederek çırılçıplak soyanların hesabını sormayan, her gün din üzerinden siyaset yaparak ‘dindar bir nesil’ yetiştirmekten bahseden Başbakana sormak istiyoruz: Tecavüzcüleri koruyarak mı dindar bir nesil yetiştireceksiniz?​” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)


AB: AY'IN TERFİSİNİ RAPORA YANSITACAĞIZ Avrupa Birliği, Sedat Selim Ay'ın İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına terfi ettirilmesini izlemeye aldı. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle "Türkiye'nin işkence konusundaki yaklaşımını dikkatle izlediklerini" bildirdi. Füle'nin sözcüsü aracılığıyla yapılan açıklamada Ay'ın atanmasına ilişkin gelişmelerin ilerleme raporunda yer alacağı belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Örgütlenen işçiyi gönderirim!

SONRAKİ HABER

Samsun’da yine dereler taştı, sel can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...