08 Ağustos 2012 13:17

Köylüler ‘zulmün duvarını’ kazma kürekle yıktı

Dicle Üniversitesinin etrafında duvarların örülmesi ile kente geliş yolları kapanan 33 köy ve 2 beldede yaşayan yurttaşlar, yolun kullanılmaması için kurulan barikatı yıktı.Dicle Üniversitesinin etrafında duvarların örülmesi ile kente geliş yolları kapanan 33 köy ve 2 beldede yaşayan yurttaşlar yolların açılması i&cced

Köylüler ‘zulmün duvarını’ kazma kürekle yıktı
Paylaş

Dicle Üniversitesinin etrafında duvarların örülmesi ile kente geliş yolları kapanan 33 köy ve 2 beldede yaşayan yurttaşlar, yolun kullanılmaması için kurulan barikatı yıktı.
Dicle Üniversitesinin etrafında duvarların örülmesi ile kente geliş yolları kapanan 33 köy ve 2 beldede yaşayan yurttaşlar yolların açılması için eylem düzenledi. Geçişleri engellemek için kurulan barikatın önünde bir araya gelen yurttaşlar, yaşadıkları mağduriyete dikkat çekmek için duvarın üniversite tarafına “İsrail”, köy tarafına ise mağduriyeti ifade etmek için “Filistin” yazısını yazdı. Yolun kapatılma kararının Üniversite Rektörü Ayşegül Jale tarafından verildiğini kaydeden yurttaşlar, sık sık “Jale istifa” ve “Kahrolsun Jale” sloganları attı. Yurttaşlar daha sonra traktör ve beraberinde getirdikleri kazma, kürekler ile taşlarla örülen barikatı yıktı.

EĞİTİMCİYE YAKIŞIR MI?

Yurttaşlar adına açıklama yapan Zeki Şenyiğit, köy mezarlığına ve en yakın hastaneye giden yolun kapatılmasının hukuksuzluk olduğunu belirtti. Bu yolun kendilerinin tapulu mallarının olduğunu belirten Şenyiğit, “Tapulu arazilerimizin önüne duvar çekmişlerdir, yolu açmak istediğimizde de çevik kuvvetler önümüzü kesiyor. Biz bu devlete vergi veriyor, askerliğini yapıyoruz. Bu yapılan Allah’tan reva mıdır? Eğer bir hak ve hukuk varsa bu bize de uygulansın. Jale Hanım sözde eğitimcidir. Bu şekilde mi eğiteceksin” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından olay yerine gelen polis yurttaşlara olay yerini terk etmeleri için ikazda bulundu. Yurttaşlar, yapılan hukuksuzluğa karşı her zaman direneceklerini söyleyerek olay yerini terk etti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Mevsimlik tarım işçilere sağlık taraması

SONRAKİ HABER

Fabrikanın enkazı kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...