09 Ağustos 2012 04:03

Atılmadan önce de açtık şimdi de

DERİ-İŞ Sendikasına üye oldukları için işten atılan TOGO işçilerinin direnişi 100. gününde. İşçiler, sendikalı olarak işe geri dönmek için TOGO fabrikası önünde direnişi kararlılıkla sürdürüyorlar. Ramazan ayı olması nedeniyle birçoğu oruç tutan işçilerden Ercan Kurban, direniş s&

Atılmadan önce de açtık şimdi de
Paylaş

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Yaşadıkları ekonomik sıkıntıların işten atılmadan önce de olduğunu vurgulayan işçiler, “İşten atılmadan önce de açtık, şimdi de açız” dediler. Direniş sürecinde yaşadıkları ekonomik sıkıntıları konuştuğumuz işçilerden Metin Açıkgöz, “Çalıştığım süre içerisinde maddi açıdan zorlandım da ne oldu” diyerek koşulların aynı olduğunu ve ekonomik açıdan kendileri için değişen bir şey olmadığını dile getirdi. Açıkgöz, 3 çocuğu olduğunu ve bu durumda ihtiyaçlarını karşılamanın mümkün olmadığını söyledi.

‘AYRIMLARI BİR KENARA BIRAKTIK’

Ercan Kurban ise, kendilerini ziyaret edenlerin destekleri ve direnişin kararlılığı ile ayakta kaldıklarını belirtti. Dil, din, ırk, mezhep gibi ayrımların kendileri için hiçbir şey ifade etmediğini söyleyen Kurban, “Alt kimlikle değil, üst kimlikle şu an direniyoruz. O ayrımlar içerde kaldı. Biz ekmek davası için buradayız” dedi. Ramazan ayının paylaşımla özdeşleştiğini, ancak sadece din üzerinden bir paylaşımın anlamlı olmadığını ifade eden Kurban, “İslamiyet’in neresindesiniz derler ya hep. İşte onların nerede oldukları bellidir. Hakkımızı versinler” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


KAZANIM ÇİFTE BAYRAM YAŞATACAK

Ramazan ayının diğerlerinden ekonomik anlamda farklı olmadığını söyleyen Ergin Karagöz de, oruç tutmalarından dolayı direnişlerinin hiçbir şekilde zayıflamadığını, aksine direniş gücünün ve yapılan desteklerin yaşanan tüm olumsuzlukların atlatılmasına yardımcı olduğunu dile getirdi. Karagöz, bayramdan önce sendikalı olarak işe geri döneceklerinden emin olduklarını söyleyerek, “İşte o zaman çifte bayram yaşayacağız” dedi.  Direnişteki işçilerden Ferhat Erdem ise, kendisiyle görüştüğümüz sırada Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’nun TOGO fabrikasından çıktığını fark ederek tepki gösterdi. Erdem, Aksu fabrika kapısında aracına binerek uzaklaştığı sırada, “Neden bizim de hatırımız sorulmaz?​” dedi.


ÖNCEKİ HABER

Metalde süreç değişmeli

SONRAKİ HABER

Mevsimlik tarım işçilere sağlık taraması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...