20 Aralık 2017 09:57

Tanrıkulu zırhlı aracın çarptığı çocuğu sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ta zırhlı aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Umut Ö.’yü Başbakan’a sordu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ta zırhlı aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Umut Ö.’yü Başbakan’a sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ta zırhlı aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Umut Ö.’yü Başbakan’a sordu. Tanrıkulu, olaya ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığının ve bugüne kadar bu tarz olaylarda kaç kişinin yaşamını yitirdiğinin yanıtlanmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın İdil ilçesinde bir zırhlı aracın 4 yaşındaki Umut Ö.’ye çarparak ağır yaralaması hakkında, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Başbakan Yıldırım’a, Umut Ö.’ye çarpan araçta bulunan polisler hakkında idari ve adli soruşturma açılıp açılmadığını soran Tanrıkulu, şayet açıldıysa “Polislerin ifadesinin içeriği nedir?​” dedi. Tanrıkulu, olaydan sonra tutulan tutanağın içeriğinin ve saatinin de belirtilmesini istedi. Son 5 yılda polis ve askeri araçların karıştığı kazalarda kaç kişinin yaşamını yitirdiğini veya yaralandığını soran Tanrıkulu, bu olayların ayrıntılı dökümünün de açıklanmasını istedi. Tanrıkulu, polis ve askeri araçların karıştığı olaylar nedeniyle açılan adli ve idari soruşturmaların sonuçları nedir? Kaç olay takipsizlik kararıyla sonuçlanmış, kaç olay sonucunda dava açılmıştır? Davaların dökümü ve sonuçları nedir?​” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Rektörlüğün yazısını paylaşınca görevinden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

TSK'ye at eti satıldığını Bakan da doğruladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...