20 Aralık 2017 07:43

Star Rafineri İlk İnşaat işçileri işbaşı yapmadı

Azerbaycan SOCAR şirketine ait Star Rafineri İlk İnşaat işçileri ücretleri ödenmediği için kart bastıktan sonra işbaşı yapmadı.

Paylaş

Azerbaycan SOCAR şirketine ait Star Rafineri İlk İnşaat işçileri ücretleri ödenmediği için kart bastıktan sonra işbaşı yapmadı. İşçiler, çalışma alanına giderek beklemeye başladı. Şefler duruma müdahale etmeye çalışsa da işçiler ücretler yatmadan çalışmayacağını söyledi.Edinilen bilgilere göre şefler ücretlerin cuma günü elden verileceğini söyledi. Ancak bir haftadır ücretlerinin yatırılmasını bekleyen işçiler Cuma gününü beklemeyeceklerini ve ücretleri elden kabul etmeyeceklerini söyledi. Ücretlerin yatırılmadığı takdirde, işçiler cuma günü “toolbox” denilen toplantıya gelerek orada bekleyecek.

İşçiler ücretlerin zamanında 15'inde yatmasini istiyor ve elden almayı kabul etmiyor. Şirket işçilere sözleşmede "Her ayın 13 ile 20'si arasında ödenir" ibaresinin olduğunu söylüyor. Şirket buna rağmen ödeme yapmadı ve her ay ödemeler gecikiyor. Şirket ayrıca fazla mesaileri de elden ödeyerek primi düşük gösteriyor. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Korucu adayından 40 bin lira rüşvet alan 4 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

İsveç’te tartışmalı terör yasası girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...