20 Aralık 2017 07:15

Yunanistan'da "son memorandum bütçesi" onaylandı

Yunanistan Parlamentosu, AB, IMF ve AB Merkez Bankasının dayattığı, 'son memorandum bütçe tasarısı' diye nitelendirilen bütçeyi onayladı.

Paylaş

Sermayenin krizini işçi ve emekçilerin sırtına yıkmak isteyen uluslararası sermaye kuruluşları ve Yunan hükümeti krizden çıkış reçetesi olarak AB, IMF ve AB Merkez Bankasının oluşturduğu “memorandum anlaşmaları”nın son bütçesi onaylandı

Parlamentoda yapılan oylamaya katılan 297 milletvekilinin 153'ü evet oyu verirken, muhalefet partilerinden 144 milletvekili hayır oyu kullandı.

Başbakan Aleksis Çipras yaptığı konuşmada, “Bu son Memorandum bütçe tasarısıdır. Memorandumun sonuna geldiğimiz propaganda sözleri değil, bir gerçektir. Bu uluslararası ekonomistlerin tespitidir” dedi ve ekledi:

"Devlet kasalarını boş bıraktınız. Yapmanız gerektiğini yapmadığınızdan bu duruma geldik. Kemer sıkma politikasını biz uygulamak zorunda kaldık. Başaramayacağımızı umuyordunuz, ama başardık. Okul ya da hastane kapatmadan, devlet memurlarını işlerinden atmadan 180 milyon tasarruf etmeyi başardık." (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Soğuk Savaş sonrası en yüksek savunma harcaması yapılacak'

SONRAKİ HABER

IKBY'de Nêçirvan Barzani, KDP ve KYB’den açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...