19 Aralık 2017 15:42

Maçka Parkı'ndaki ‘kıyafet tartışması’ davası ertelendi

Maçka Parkı'nda yaşanan kıyafete müdahale esnasında 'Hakaret ettikleri' gerekçesiyle özel güvenlik görevlisi ile Çağla Köse'ye açılan dava ertelendi.

Paylaş

Maçka Parkı'nda kıyafete müdahale sırasında 'Hakaret ettikleri' gerekçesiyle özel güvenlik görevlisi Savaş İlter ile Çağla Köse hakkında açılan 'hakaret' davasında tarafların savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.

İstanbul’daki Maçka Parkı'nda kıyafete müdahale ettiği gerekçesiyle özel güvenlik görevlisi Savaş İlter ile Çağla Köse'nin "Hakaret" suçundan yargılandıkları davanın duruşması görüldü. İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada Çağla Köse ve Savaş İlter "müşteki-sanık" sıfatıyla hazır bulundu. Güvenlik görevlisi Savaş İlter, avukatı geldikten sonra savunma yapacağını belirtti. Çağla Köse de "Ben de yeni avukat bulabildim, bu nedenle daha sonra savunma yapmak istiyorum" dedi. Bunun üzerine mahkeme, her iki sanığa avukatlarıyla birlikte savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İddianamede, Maçka Demokrasi Parkı'nda 29 Temmuz 2017'de kıyafet nedeniyle tartışma çıktığı anlatılıyor. Güvenlikçi Savaş İlter'in "Böyle giyiniyorsunuz, sonra tecavüze uğrayınca 'Güvenlik bizi koruyamadı' diyorsunuz" demekle Çağla Köse'ye "alenen hakaret" ettiğini, Köse'nin de aleni tahrik altında güvenlik görevlisine "Manyağa bak ya, polis getirmiş, hangi akla hizmet polis getirmiş?" diyerek "hakaret" ettiğini belirtiliyor. Güvenlikçi İlter'in "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse'nin ise "Kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması isteniyor. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

14 Barodan Murat Araç’ın ölümüne ilişkin ortak açıklama

SONRAKİ HABER

Hanuka Bayramı İstanbul'da da kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa