08 Ağustos 2012 12:03

5 PKK’linin cenazesi ailelerine teslim edildi

Dağlıca'daki Yeşiltaş Karakoluna yönelik saldırının ardından çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Adana’da Kimsesizler Mezarlığına defnedilen 5 PKK’liden Rıfat Kızıl ve Ubeydullah Arık’ın cenazeleri aileleri tarafından mezarlardan çıkarıldı. Şırnak’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren 3 PKK&rsquo

5 PKK’linin cenazesi ailelerine teslim edildi
Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesi Yeşiltaş Karakoluna yönelik 19 Haziranda gerçekleştirilen saldırı sonrası çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Adana’da Kimsesizler Mezarlığına defnedilen 5 PKK’liden Rıfat Kızıl, Ubeydullah Arık ve Şirvan Muaver’in ailelerinin yaptığı başvuru üzerine alınan kan örnekleri sonucu Kızıl ve Arık’ın DNA sonuçları açıklanmıştı. Adana’da kimsesizler mezarlığında toprağa verilen ve Arık’ın aileleri savcılığa yaptıkları başvurunun ardından savcı gözetiminde çocuklarının cenazelerini aldı. Cenazelerin çıkarılması sırasında ağıt yakan Rıfat Kızıl’ın yakını Suna Kızıl, “Hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Analar ağlamasın yeter, yeter, yeter... Ne asker anası nede gerilla anası ağlasın. Benim ciğerim yanıyor. Biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz” dedi. Kızıl’ın babası Aziz Kızıl ise, “Biz bu savaşı istemiyoruz. Bu kanın dökülmesini istemiyoruz” dedi. Cenazelerin mezarlıktaki işlemleri ardından çok sayıda araçla Diyarbakır ve Van’a götürülerek defnedildi.
Öte yandan Şırnak’ın Besta Bölgesi’nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 3 PKK’linin cenazesi de aileleri tarafından Malatya’dan alınarak defnedilmek üzere Mardin, Diyarbakır ve Adana’ya götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaçırılan askerin ailesi MAZLUMDER’e başvurdu

SONRAKİ HABER

Siirtliler Sadak için eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...