08 Ağustos 2012 11:43

Kılıçdaroğlu’dan ‘tarihi sorumluluk’ hatırlatması

Gazete ve televizyon kanallarının Ankara temsilcileriyle iftar yemeğinde buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis olağanüstü toplanması talebini tekrarladı. Kılıçdaroğlu bu talebi kabul etmeyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ise eleştirdi.Kılıçdaroğlu, “Bu parlamentonun olağanüstü toplanması Türkiye&rsqu

Kılıçdaroğlu’dan ‘tarihi sorumluluk’ hatırlatması
Paylaş

Kılıçdaroğlu, “Bu parlamentonun olağanüstü toplanması Türkiye’nin olağanüstü koşullarında doğaldır. Bir başbakan eğer bu olağanüstü koşulları göremiyorsa kördür. Parlamentoyu biz davet edeceğiz, bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Kendisinin parlamentoya gelip gelmemesi de kendilerinin takdirindedir” dedi.

‘ERDOĞAN ÖNGÖRÜSÜZ’

Başbakan Erdoğan’ın “AKP, CHP gibi bölücü terör örgütünün kuyruğuna takılacak bir parti değildir” sözlerine Kılıçdaroğlu, “tarihi sorumluluk” hatırlatmasıyla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Terörde geldiğimiz nokta iç açıcı değildir. Öngörüsüz bir Sayın Başbakan vardır. Biz tarihi bir sorumluluğu yerine getirmek durumundayız” dedi.

CHP’DEN ‘ÖZEL’ AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, dün yazılı bir açıklama yaparak Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile aralarında bir gerginlik olmadığını belirtti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün asker cenazesinde Genelkurmay Başkanı Özel’le tokalaşmamış, bu da basında “araları kötü” olarak değerlendirilmişti. Kılıçdaroğlu bu iddiaları yalanladı ve Orgeneral Özel’in yarın (bugün) kendisini parti genel merkezinde ziyaret edeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Özel’in kendisine iade-i ziyarette bulunacağını söyledi.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Başbakan Erdoğan, “Ak Parti böyle bir genel görüşme gündemiyle parlamentoya gelmeyecektir; bunu da buradan söylüyorum. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? ‘Terör örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisini bile istediği zaman toplayabilecek güçtedir’ Bu, bu anlama gelir. Ama Ak Parti bu oyuna gelmez” ifadelerini kullanmıştı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Irak ve İran’la da sıfır ilişkiye doğru

SONRAKİ HABER

Devrimci Karargah davasında 7 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...