08 Ağustos 2012 11:26

Mısır’da operasyon: 20 militan öldürüldü

Mısır ordusu, 16 askerin öldürülmesinden sonra Sina Çölü’nde düzenlediği operasyonda 20 militanı öldürdü. Mısır Devlet televizyonu Nil’in haberine göre, saldırı helikopterleri yarımadanın kuzeyinde militanların aracına ateş açtı. Bu saldırıyla Mısır, 1973’teki Arap-İsrail savaşından bu yana il

Mısır’da operasyon: 20 militan öldürüldü
Paylaş

Sina’da konuşan bir askeri yetkili, “Tumah köyünde yapılan operasyonda 20 terörist öldürüldü. Operasyonlar devam ediyor” dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen başka bir asker ise Şeyh Zuvayid köyü yakınlarında hava saldırılarının devam ettiğini söyledi.
Mısır’da ayrıca önceki gece El Aris kasabası yakınındaki kontrol noktasına kimliği belirsiz kişilerce saldırı yapıldı. Çıkan çatışmada ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi. Mısır-İsrail-Gazze üçgeninde bulunan Refah bölgesinde saldırı sonucu 16 Mısır askeri ölmüştü.

FAİLİ BELLİ DEĞİL

Mısır, İsrail ve Filistin’in Gazze Şeridi bölgesinin sınırlarının kesiştiği bölgedeki üç sınır kapısında pazar günü düzenlenen saldırının failleri ise belirlenebilmiş değil. İsrail, saldırganlara ait olduğu belirtilen altı yanmış cesedi Mısırlı tıbbi yetkililere teslim etti. Ancak cesetlerin kimliği belirlenemedi. Mısırlı ve İsrailli yetkililer, 16 güvenlik görevlisinin ölümüne yol açan saldırının sorumlusu olarak İslamcı militanları işaret etmiş, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi “Ordunun bölgede güvenliği sağlayacağını” söylemişti. Mursi’nin üyesi olduğu Müslüman Kardeşler hareketi ise İsrail gizli servisi MOSSAD’ı suçladı. İsrail bu iddiayı “saçmalık” diye nitelendirdi. Saldırıda ölen güvenlik görevlilerinin toprağa verilmesi sırasında Müslüman Kardeşler aleyhine sloganlar atılması ve Mursi tarafından atanan Başbakan Hişam Kandil’in yuhalanması dikkat çekti. Mısır, geçen yıl, 1979’daki barış anlaşması uyarınca İsrail’den onay alarak Sina’ya takviye birlikler ve tanklar konuşlandırmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta çatışma: 1 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

‘İncirlik yakınında lojistik üs kuruldu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...