16 Aralık 2017 07:47

19 yaşında, Malatya'nın ilk kadın oto tamircisi oldu

Malatya’da yaşayan ve oto tamirciliği yapan 19 yaşındaki Gülcan Coşkun, toplumsal cinsiyet rollerine meydan okuyor.

Paylaş

Malatya'da küçük yaştan itibaren araçlara ilgisi olan ilkokul mezunu 19 yaşındaki Gülcan Coşkun, kentin ilk kadın otomobil tamircisi oldu. Araçlarını tamire getiren sürücüler, kadın ustayı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Anne ve babası boşandıktan sonra Özalper Mahallesi'nde dedesi ile birlikte yaşayan Gülcan Coşkun, kent merkezindeki sanayi sitesinde 42 yıllık oto tamircisi, 55 yaşındaki Rıfat Teke'nin yanında çalışmaya başladı. Zamanla mesleği öğrenen Coşkun, artık usta olarak çalışıyor. Gülcan Coşkun, kentin ilk kadın tamircisi oldu. Tamirhaneye araçlarını getiren sürücüler, karşılarında kadın tamirci görünce kısa süre şaşırıyor.

İşini sevdiğini belirten Gülcan Coşkun, şöyle dedi:
“Bu işe çocukluktan hevesim vardı ve arabaları da seviyorum. Tamirini de yapmayı istiyordum. Küçükken dedemle camiye gidiyordum ve o da beni bisikletçiye bırakıyordu. Orada vida tutmayı ve anahtarları o zaman öğrenmiştim, yani küçük yaşta. Sonra da buraya geldim. Çekindiğim şeyler olmadı. Meslek zorlamıyor. Sadece soğuktan dolayı biraz üşüyoruz o kadar.”

Gülcan Coşkun'un sanayi sitesinde yanında çalıştığı Rıfat Teke ise “Kızımız çok başarılı, geleceği çok parlak. Yeteneği mükemmel. Gülcan'ın çalışmasından çok memnunuz" diye konuştu. (DHA)

Oto tamircisi kadın

Oto tamircisi kadın

ÖNCEKİ HABER

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz evinde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

AB, Bitcoin gibi sanal paralara katı kurallar getiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...