14 Aralık 2017 18:10

İstanbul'da birçok park, sokak ve caddenin adı değişti

İstanbul'da bazı park, cadde ve sokakların adı değiştirildi. Değiştirilen isimler arasında Dumanlı, Gülen, Paralel, Zaman, Samanyolu gibi isimler var.

Paylaş

İBB Meclisi'nin Aralık ayı toplantısının bugünkü oturumunda, "Gülen", "Himmet", "Paralel" benzeri kelimelerden oluşan ya da gülünç ve ahlaka aykırı görülen 192 isim değişikliği talebinin 103'ü, oy birliği ile değiştirildi.

İsmi değişen yerler arasında; Gülen Caddesi, Hakan Şükür, Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon, Cihan, Himmet, Hizmet, Dumanlı gibi sokak isimleri de bulunuyor. Gelen şikayetler ve İBB Başkanlığı’nın konuyla ilgili çalışması neticesinde belirlenen sokak isimlerinin değiştirilmesine; AKP, CHP ve MHP’li meclis üyeleri olumlu oy kullandı.

İBB Meclisi'nde alınan karara göre; Eyüp ilçesinin Akşemsettin ve Çırcır Mahalleri arasındaki ‘Gülen Caddesi’nin ismi, Şehit ‘Ömer Halisdemir Caddesi’ olarak değiştirildi. Ayrıca 25 ayrı ‘Gülen’ isimli sokağa Şehit Polis Erdem Özçelik, Şehit İhsan Yıldız, Jandarma Er Ferit Demir, Diriliş, Gökırmak gibi yeni isimler verildi.

Tuzla Postane Mahallesi’nde yer alan Hakan Şükür Sokağı’nın adı ise Şehit Halil Kantarcı Sokağı olarak değiştirildi. Ayrıca 4 ayrı ‘Paralel’ isimli sokağın ismi başka isimlerle değiştirilirken, 'FETÖ' çağrışımı yaptığı belirtilen "Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon, Cihan, Himmet, Hizmet, Dumanlı" gibi sokak isimleri de gelen şikayetler üzerine değiştirildi.

Alınan karara göre, "Yuvarlak, Torbacılar, Fak, Zenne, Topel, Bayırgülü" isimleri de raporda  ahlaka aykırı görülen isimler arasında yer aldı. Ayrıca "Kandil, Güvenkandili" gibi adları da değişenler arasında. 

Ayrıca; "Harem, Aşkım, Kısrak, Belleten, Kadeh, Huylu, Pıtrak, Kekevi, Diker, Çerçi, Garzan, Eğrelti, Kısanta, Aranır, Albız, Çalkantı, Akışlı, Gazino, Mabeyn, Selam, Selamsız, Beliğ, Çuha, Şecaat, Çakalı, Koş, Delikoç" isimleri ile rakam ve harften oluşan sokak isimleri de değişen isimler arasında yer alıyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç medyası Alevileri keşfediyor

SONRAKİ HABER

İstanbul'da iki inşaat işçisi toprak altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...