13 Aralık 2017 14:56

Schneider işçileri: Metal işçileriyle dayanışmamız sürecek

Schneider Elektrik işçileri, fabrika bahçesinde yaptıkları açıklamada toplusözleşme sürecindeki metal işçileriyle dayanışmanın süreceğini vurguladılar

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Schneider Elektrik fabrikasının Birleşik Metal İşyeri Temsilciliği, metal fabrikalarında devam eden toplu iş sözleşme süreci ve ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması sonrasında yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Vardiya değişimi sırasında fabrika bahçesinde yapılan açıklamada işçiler MESS görüşmelerinin tıkandığı fabrikalarda çalışan işçilerle ve Filistin halkıyla dayanışma açıklamasında bulundular. Eylemde 'Metal İşçisi Yalnız Değildir', 'Birleşe Birleşe Kazanacağız' ve 'Yaşasın Sınıf Dayanışması' sloganları atıldı. 

Konuşma yapan işyeri Temsilcisi Sedat Sadak, 8 ay sonra kendi işyerlerinde de toplu sözleşme sürecinin başlayacağını belirterek MESS ile devam eden TİS görüşmelerinin kendilerini de ilgilendirdiğini ifade etti. Sadak, MESS'e uyarıda bulundu ve metal işçileri ile dayanışmalarının süreceğini dile getirdi.

Trump'un Kudüs'ü başkent olarak tanımasını da değinen Sadak, ABD'nin provakatif açıklamaları ile kadınların ve çocukların katledilmek istendiğini söyledi. İşçiler olarak Filistin halkının kurtuluş mücadelesini verdiklerini belirten Sadak, ABD'yi politikalarından vazgeçmeye çağırdı. Sadak, halkların kendi kaderinin tayin hakkının tanınması gerektiğini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: AKP, Gülencilerde yaptığı hatayı tekrarlıyor

SONRAKİ HABER

Ekrem Kaceroğlu davasında yine tutuklama yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...