13 Aralık 2017 12:05

Kocaeli Üniversitesinde Evrensel okurları fişleniyor mu?

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe yerleşkesine Evrensel ile girmek isteyen öğrencinin çantası arandı, ismi not edildi.

Paylaş

Bugün öğlen saatlerinde çantasında 4 adet Evrensel gazetesi ve Evresel'in gençlik eki Genç Hayat ile girmek isteyen okurumuz yerleşkenin A kapısındaki girişe geldiğinde girişte bulunan 3 Özel Güvenlik görevlisi tarafından X-Ray cihazının bandının durdurulduğunu, çantasının el ile arandığını dile getirdi. Okurumuz güvenlik görevlilerine ismini neden aldıklarını, bunun yasal bir dayanağı olup olmadığını sorduğunda “Yasal bir dayanağı yok ama emir böyle almak zorundayız.” cevabını aldı. 

GÜVENLİK: BİLGİYİ PAYLAŞMIYORUZ, FİŞLEME SAYILMAZ

Konuya ilişkin görüştüğümüz Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğünden Koruma Güvenlik Görevlisi Semiha Hanım, gazetelerin toplu olarak yerleşkeye girmesi için rektörlükten izin alınması gerektiğini söyledi. Kendisine okurumuz olan öğrencilerin isimlerinin ve yanlarındaki gazete sayılarının neden not edildiğini sorduğumuzda olaya dair bilgisi olmadığını söyledi ve ekledi “Biz bütün üniversitenin, öğrencilerin, personelin, çalışanların güvenliğinden sorumluyuz bu nedenle de öğrencilere dair bilgimizin olması gerekli. Biz bu bilgileri kimse ile paylaşmıyoruz sadece kendimize saklıyoruz bu sebeple bir fişleme söz konusu değildir” İfadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde de okurlarımız Evrensel'in doğrudan yerleşkeye alınmadığını ancak güvenlik birimleriyle uzun tartışmalar ve arbedeler sonucu gazeteyi yerleşkeye sokabildiklerini aktardılar. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Turist gelsin diye denizi doldurup golf sahası yapacaklar!

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetine kurban giden Dilek Mamalı davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...