13 Aralık 2017 10:01
Son Güncellenme Tarihi: 13 Aralık 2017 18:43

Cem Küçük’ün işkence sözleri RTÜK’e ‘şikayet’ edildi

CHP'li Barış Yarkadaş, Cem Küçük’ün işkenceyi öneren açıklamalarını RTÜK’e şikayet etti. Diyarbakır Barosu da Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük’ün açıklamalarını Adalet Bakanlığı’na taşıdı. Yarkadaş, Küçük’ün işkenceyi öneren açıklamalarını RTÜK’e de şikayet etti.

 

Cem Küçük TGRT’de Fuat Uğur’la birlikte yaptığı Medya Kritik programında ‘FETÖ-PDY’ iddiasıyla yargılananların hapishanede konuşturulamamasından şikayet etmiş, “17/25 oldu diyelim İsrail’e yaptılar, olabilir. Dünyanın her yerinde her gün 15-20 toplu ölüm duyardık, trafik kazası, intihar etti, toplu intihar etti, uyuşturucuyu fazla basmış, aşırı alkolden gitti, dayanamadı köprüden atladı. Bir sürü gerekçe bulurlar” sözleri büyük tepki topladı.


Küçük’ün açıklamalarının ardından soru önergesi verdiğini açıklayan Yarkadaş, sosyal medya hesabından “TGRT’de işkenceyi teşvik eden ve işkenceyi savunan AKP tetikçisi Cem Küçük ile Fuat Uğur’u RTÜK’e şikayet ettim. İşkence insanlık suçudur! Aynı konuyla ilgili olarak, Adalet Bakanlığı’na da soru önergesi verdim ve ‘işkence savunuculuğu’ karşısında ne yapacaklarını sordum” paylaşımında bulundu.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN KÜÇÜK VE UĞUR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Barosu da Cem Küçük ile Fuat Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Aydın Özdemir “Diyarbakır barosu olarak bu duruma tepki gösteriyoruz. İşkence hiçbir şekilde meşru görülemeyecek bir suçtur.  İşkence, uluslararası ve iç hukukta kabul edilmeyen bir suçtur” dedi.

Açıklamanın ardından baro avukatları Küçük ile Uğur hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yanan, yıkılan, kapanan tiyatrolar, Baba Sahne’de yaşıyor

SONRAKİ HABER

Dursun Özbek: Kemerburgaz tesisleri hayırlı olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...