Berkin Elvan davası 27 Şubat'a ertelendi

Berkin Elvan davasında, Elvan'ın vurulduğu ana dair görüntüleri izleyen Anne Gülsüm Elvan fenalık geçirdi. Dava, 27 Şubat 2018'e ertelendi.

13 Aralık 2017 06:54
Son Güncellenme Tarihi: 13 Aralık 2017 09:40
Paylaş

İstanbul Okmeydanı’da Gezi eylemleri sırasında 16 Haziran 2013'te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 4'üncü duruşması İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı izlemek için adliyeye gelmek isteyen yurttaşlar, adliye çevresinde GBT kontrolünden geçirildi. Duruşmayı, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Hilmi Yarayıcı, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, Şair Ataol Behramoğlu ile çok sayıda kişi izledi.

SU KAPAĞI SAKINCALI!

Duruşma salonuna pet su şişeleri ile girmek isteyen yurttaşlar, su şişelerinin kapaklarını çıkarmak zorunda kaldı. Kapakların "güvenlik" gerekçesi ile duruşma salonuna alınmadığı belirtildi.
 
Tutuksuz yargılanan sanık polis Fatih Dalgalı Van'dan SEGBİS ile duruşmaya katılırken, Elvan ailesi ile çok sayıda avukat da hazır bulundu.  Heyetin yerini alması ile başlayan duruşmada, görüntülerin iyileştirilmesine dair TUBİTAK'a gönderilen görüntüler dosyaya ulaştı.

'SEDYEDE TORPİL VARDI'

Duruşmada ilk olarak Okmeydanı Eğitim-Araştırma Hastanesi acil bölümünde çalışanı Cihan Gençoğlu, tanık olarak dinlendi. Gençoğlu, "Sabah 07.00-08.00 gibi sedye ile birini getirdiler acile. Sedyenin üzerinde torpiller vardı. İmha edilir korkusu ile polis odasına teslim ettim. Sonradan öğrendim torpil olduğunu. 5 dakikalık bir işlemim bile olmadı. Polise verdiğime dair tutanak tutuldu" dedi.
 
Tanık olarak dinlenen Eğitim Araştırma Hastanesi ameliyathane görevlisi Dilek Öztürk de, "Ben geldiğimde şahsın ameliyatı başlamamıştı. Hastaya ait eşyaları forma yazmam söylendi. Bende bu eşyaları forma kaydettim. 7 numaradaki düzeltmeyi ben yaptım. İlk olarak 4 yazdım sonra 3 tane daha çıkınca 7 diye düzelttim" diye konuştu.
 
Geriye kalan 3 tanık ise duruşmaya gelmediği için dinlenilemedi.

'ANNE ELVAN FENALIK GEÇİRDİ'

Duruşma dosyaya gelen görüntülerin incelenmesi ile devam etti. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Berkin Elvan'ın vurulduğu anın görüntülerinin izletildiği sırada "Kolun kopsaydı katil" diyerek fenalık geçirdi. Anne Elvan, avukatların yardımıyla salondan çıkarıldı.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Ara kararını açıklayan mahkeme duruşmayı 27 Şubat 2018 tarihine erteledi.

6 SAVCI DEĞİŞTİ 2017’DE BAŞLADI

14 yaşındaki Berkin Elvan, Okmeydanı'nda Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 3 buçuk yıl süren soruşturma sonrasında sanık polis yüz eşleştirme programlarından teknik yollarla tespit edilmiş ve hakkında "kasten adam öldürme" suçlaması ile dava açılmıştı. Soruşturma süresince 6 savcısı değişen davanın ilk duruşması 6 Nisan 2017'de İstanbul 17'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Çok sayıda baronun ve sivil toplum örgütünün yakından takip ettiği ilk davada sanık polis için tutuklama kararı çıkmamasına tepki gösterilmişti. 6 Temmuz 2017'de görülen ikinci davada da sanık polis Fatih Dalgalı görevli olarak bulunduğu Van'dan SEGBİS aracılığı ile davaya katılmış ve ifade vermişti. Elvan Ailesi'nin avukatlarının tüm ısrarına rağmen sanık Fatih Dalgalı'nın tutuklu yargılanması yönünde karar verilmemişti. (İstanbul/MA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Polis memuru, öğretmen eşini öldürüp intihar etti

SONRAKİ HABER

İİT zirvesi: Doğu Kudüs, Filistin devletinin başkentidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...