Erdal Eren anıldı: Darbe koşulları AKP ile devam ediyor

12 Eylül darbecileri tarafından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren, katledilişinin 37. yılında tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anıldı.

13 Aralık 2017 02:38
Son Güncellenme Tarihi: 13 Aralık 2017 18:37
Paylaş

12 Eylül faşist cuntasında, darbeciler tarafından “Asmayalım da besleyelim mi” denilerek yaşı büyük gösterilen ve idam edilen genç komünist Erdal Eren, katledilişinin 37. yılında tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anıldı. Ankara'da Erdal Eren'in mezarı başında yapılan anmada 12 Eylül'ün darbe koşullarının bugün AKP eliyle OHAL ve KHK'ler aracılığıyla devam ettirildiği vurgulandı. İstanbul Kadıköy'de düzenlenen anmada ise "Erdal Eren, en zor zamanlarda direnme cesareti vermiştir" dendi.

‘12 EYLÜL’ÜN YARIM BIRAKTIĞINI TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Emek Gençliği ve Emek Partisi'nin (EMEP) çağrısıyla Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda gerçekleşen anmada, Erdal Eren ile birlikte aynı dönemde öldürülen Sinan Suner ve Ercan Koca da anıldı. Erdal Eren, ODTÜ öğrencisi Sinan Suner'in katledilmesini protesto ederken er Zekeriya Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla ve elde hiçbir delil olmadan  tutuklanarak idam edilmiş, Ercan Koca da Erdal Eren'in idamını protesto ettiği için işkencede can vermişti. 17 yaşındaki Erdal Eren'in yaşı büyütülerek idam edilmesi yurt içinde ve dışında büyük tepkilere yol açmıştı. 

Mezarlığın 2 nolu Kapısında bir araya gelen Erdal'ın yoldaşları, arkadaşları ve onun mücadelesini takip eden gençler “Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında”, "Faşizme ölüm halka hürriyet" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Erdal Eren'i mezarı başında yaptığı konuşmada, Erdal Eren, Sinan Suner ve Ercan Koca'nın sömürü politikalarına, cuntaya karşı barış, demokrasi, özgürlük için mücadele ettiğini söyledi. O dönemdeki mücadelenin hâlâ güncelliğini koruduğunu belirten Gürkan, "Bugün de darbe koşulları AKP şahsında devam ediyor. AKP iktidarı 12 Eylül'ü yarım bıraktığını tamamlamaya çalışıyor. Bugün yaşadığımız parlamenter demokrasi bile değildir" dedi.

12 Eylül darbesinde patronların "Gülme sırası bizde" dediğini hatırlatan Gürkan, sermaye sınıfının AKP sayesinde gülmekte, bayram etmekte olduğunu ifade etti.  Gürkan, ayrıca Türkiye'nin patronlar için sömürü cennetine döndüğünü söyledi. Baskı rejiminin her alanda yaygınlaştığına dikkat çeken Gürkan, cezaevleri ve adliyeler ile övünen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. HDP Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve gazetecilerin cezaevinde olmasının iktidarın baskı politikalarının sonucu olduğunu kaydeden Gürkan, AKP'nin sömürü politikalarını derinleştirdiğine ve savaş  politikalarını artırarak baskı rejimini inşa etmeye çalıştığına dikkat çekti. 

Sömürü düzeninde iktidarın gençliğe tek vaadinin ölüm olduğunu belirten Gürkan, selefi, cihatçı güçlerin zihniyetiyle yeni bir neslin yetiştirilmek istendiğini ifade etti. Gürkan, “Gençlik kendisini teslim almaya çalışan politikalara karşı boyun eğmiyor. Gençlik referandumda tek adam tek parti iktidarına karşı hayır demiştir" diye konuştu.

‘ABD’YE KARŞI SÖYLEM İKİ YÜZLÜLÜK

AKP iktidarının Kudüs üzerinden hamaset yaptığını belirten Gürkan, "Bizim de birikimini mirasını onurla taşıdığımız 68 hareketi de  mücadelesini Filistin mücadelesi ile birleştirmiştir" dedi.

"İsrail devletinin Filistin halkına yaptığı ile Türkiye’de Kürt halkına yapılan aynı şeydir” diyen Gürkan, “Acı ve gözyaşından başka bir şey vermeyen politikalara karşı halkların eşit hakları temelinde barışını haykırmaya devam edeceğiz. AKP'nin bugün Kudüs'e sahip çıkması, ABD'ye karşı söylemleri ikiyüzlülüktür. Emperyalizme karşı mücadeleden bahsedecekseniz, buyur NATO'dan ayrıl" dedi. Gürkan, Ekim Devrimi'nin 100. yıl dönümüne atıfta bulunarak, "İşçi sınıfı, sosyalizm, demokrasi, ezilen halklar kazanacaktır. Sinan, Ercan ve Erdal'a sözümüz sosyalizm, demokrasi ve barışı kazanmak olsun" dedi. 

‘ERDAL’IN MÜCADELE AZMİNİ YAŞATACAĞIZ’

Emek Gençliği adına konuşan Metin Sevim, aradan geçen 37 yılda aynı zihniyetin emekçilerin mücadelesine saldırdığını söyleyerek, “Bugünün gençliği olarak 68 kuşağı gibi Filistin halkının ve tüm ezilen halkların yanındayız. Kendi emperyalist çıkarları için halklara zulmedenler bilmeli ki; biz Erdal’ın idama giderken ki tavrını, mücadele azmini yaşatacağız. Erdal'ın izinde sosyalizm mücadelesini yükselteceğiz. Erdal Eren sadece 17 yaşında idam edilen bir genç değil, yaşamını sosyalizm mücadelesi ile partisine adamış genç bir devrimcidir. Erdal'ı işçi sınıfının enternasyonal mücadelesinde yaşatacağız" diye konuştu.

Emek Gençliği adına konuşan Metin Sevim, bugün OHAL ile emekçilerin haklarının gasp edildiği gibi o dönem de emekçilerin haklarının gasp edildiğini söyledi. Aradan geçen 37 yılda aynı zihniyetin emekçilerin mücadelesine saldırmaktan geri durmadığını belirten Sevim, "Bugünün gençliği olarak 68 kuşağı gibi Filistin halkının ve tüm ezilen halkların yanındayız. Kendi empertalist çıkarları için halklara zulmedenler bilmeli ki; biz Erdalın idama giderkenki tavrını, mücadele azmini yaşatacağız. Kendi taleplerimiz etrafında parasız, bilimsel, demokratik eğitim mücadelemizi sürdüreceğiz. Denizler, Erdallar, İmranlar mücadele verdilerse biz de taleplerimizle birlikte işçi sınıf önderliğinde mücadele etmeliyiz. Ekim devriminin öğrettiği gibi sömürüsüz, savaşsız bir dünyada yaşayabiliriz. Erdal'ın izinde sosyalizm mücadelesini yükselteceğiz. Erdal Eren sadece 17 yaşında idam edilen bir genç değil, yaşamını sosyalizm mücadelesi ile partisine adamış genç bir devrimcidir. Bizler de mücadelemizi işçi sınıfının kaderine bağlamalı, okullarımızda eşit ve parasız bir eğitim talebinin yükseltmeliyiz. Erdal'ı işçi sınıfının enternasyonal mücadelesinde yaşatacağız" diye konuştu.

Devrimci 78'liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk, "37 yıl sonra Erdal’ın başucundayız. 12 Eylül'den bu yana süren darbe rejimi bugün Kanun Hükmünde Kararnameleri, tutuklamalar, hak ihlalleri ile devam ediyor. Hastane, okul yapmak yerine cezaevleri yapıyorlar. Dün sıkıyönetim de sökmeyecek diyen işçiler ve gençler gibi biz de Erdal'ın mücadele ruhuyla OHAL sökmeyecek, KHK'leriniz sökmeyecek, darbeleriniz sökmeyecek diyerek meydanlara çıkmalıyız. Erdal Eren şahsında tüm mücadele şehitlerini anıyoruz” dedi. 

Erdal Eren'in mezarı başında son mektubu okundu. Ardından Sinan Suner ve Ercan Koca'nın mezarı başında şiirler okundu. 

Ercan'ın eniştesi Özcan Tik de anma etkinliğine katılanlar arasındaydı. (Ankara/EVRENSEL)

 


KADIKÖY'DE BİR ARAYA GELEN GENÇLER: ‘ERDAL, EN ZOR ZAMANLARDA DİRENME CESARETİ VERDİ’

emek gençliği kadıköy

Erdal Eren İstanbul’da Kadıköy Emek Gençliği’nin çağrısıyla Kadıköy’de anıldı. Süreyya operası önünde buluşan kitle, “Yaşasın devrim ve sosyalizm, Denizlerden Erdal’a gençlik emeğin saflarında” sloganları attı.

Anmada konuşan Emek Gençliği üyesi Berfin Ceren Ergin, 12 Eylül denildiğinde akla gelen ilk ismin Erdal Eren olduğunu belirterek, “Erdal’ın yaşadığı dönemin en karanlık günlerinde sergilediği direniş ve kararlılık milyonlarca insana mücadele kaynağı olmuş, en zor zamanlarda direnme cesareti vermiştir.” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)


BAHÇELİEVLER'DE PANEL DÜZENLENDİ

Erdal Eren’in idamının 37. yıl dönümünde Emek Gençliği'nin çağrısıyla İstanbul Bahçelievler'de panel düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Ercüment Akdeniz, Erdal Eren’in mücadele arkadaşı Emin Gökturna ve Emek Gençliği MYK üyesi Elif Ergin katıldı.

Ercüment Akdeniz, konuşmasını fotoğraf okuması olarak yaptı. Mücadele tarihine kazınmış birkaç fotoğrafı yorumlayan Akdeniz, Tanya, Erdal Eren, Ankara katliamın yaşamını yitiren Veysel Atılgan ve Filistinli bir gencin İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığı kareleri paylaştı ve halkların mücadele tarihi boyunca, baskıların, faşist saldırıların karşısında kahramanlar çıkardığını söyledi.

Akdeniz’in ardından söz alan Emin Gökturna ise Erdal Eren’in yaşamından kesitler anlatarak, idama giden süreci özetledi. Gökturna konuşmasında kimi çevrelerin yalnızca Erdal Eren'in 17 yaşında idam edilmiş olması üzerinden değerlendirme yaptığını belirterek  bunun bir vicdan muhasebesi olarak değerlendirilemeyeceğini, Erdal’ın örgütlü genç bir komünist olduğunun ve milyonlara örnek olan cesareti ile dik duruşunun atlanmaması gerektiğini vurguladı.

Son sözü alan Emek Gençliği MYK Üyesi Elif Ergin ise kapitalist sistemin Türkiye ve dünya gençliğini geleceksizliğe mahkum ettiğini vurguladı.

Erdal’ın tüm dünya ve Türkiye gençliğinin mücadelesinde yaşadığını belirten Ergin, onun bıraktığı bayrağı devralan Emek Gençliği’nin devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Ergin, 'Sosyalizmin ütopya değil gerçek olduğunu kanıtlayan Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümde bu düzen karşısında mücadeleyi yükseltmeliyiz' dedi.


BALIKESİR

Erdal Eren, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Emek Partisi Edremit ilçe binasında yapılan bir etkinlikle anıldı. İlçe Başkanı Kadriye Gümüştaş, etkinlikte yaptığı konuşmada idamının 37. yılında Erdal'ın sınıf partisinin devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşadığını söyledi.

Emek gençliği adına konuşan Taylan Kuşdoğan ise "Bugün Erdal'ı anmak, işçi sınıfının davasına bağlanmaktır" dedi. 

Erdal Eren'i anlatan film gösteriminin ardından Emek Gençliği üyeleri, Erdal için yazılmış şiirleri okudu.

Marşlar ve türkülerle devam eden etkinlikte, Erdal Eren'in müacdele arkadaşı EMEP İl Başkanı Hüseyin Öge, Erdal'la ilgili anılarından kesitler anlattı.

Ayrıca Altınoluk'ta da anma etkinliği düzenlendi.

ERDAL EREN BURHANİYE’DE ANILDI

Burhaniye Erdal Eren anması

12 Eylül darbesinde idam edilen Erdal Eren  Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde anıldı. 

12 Eylül darbesinde yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren  Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde anıldı. 

Burhaniye Emek ve Demokrasi Güçlerinin yaptığı çağrıyla bira araya gelen Burhaniyeliler Erdal Eren’i andı ve Filistin halkıyla dayanışma çağrısında bulundu. Basın açıklamasını okuyan Taylan Kuşdoğan  bütün koşulların yeniden Erdal olmanın gerektiğine işaret ettiğini dile getirdi.
 


DENİZLİ

denizli erdal eren anması

Erdal Eren, Denizli'de Emek Gençliği'nin düzenlediği etkinlikle anıldı. Belgesel gösterimi ve şiir dinletisinin ardından gerçekleşen söyleşide Erdal Eren ve günümüz mücadelesi tartışıldı.

Söyleşide Emek Gençliği adına söz alan Hilmi Mıynat "Darbecilerin hukuksuzca aldıkları idam kararının gayesi mücadeleye atılan gençleri yıldırmak ve onlara gözdağı vermekti. Fakat nasıl mücadele Erdal'ın idamından önce var idiyse sonrasında da durmaksızın devam etti. Bugün birçok ilde anmalar düzenleniyor ve onun mücadelesi anlatılıyor. Toplumun her kesiminden insan darbecileri lanetlerken Erdal'ı sahiplenerek anıyor "dedi.

Erdal'ın idamına karar veren halk düşmanları ölüp gitmiş olsa da aynı zihniyet ve yönetim anlayışının varlığını sürdürüyor olduğunu ifade eden Mıynat; "Sıkıyönetimin yerini OHAL ve KHK'ler almış bulunuyor. Gazete ve dergiler kapatılıyor, çocuklar ölmesin diyen akademisyenler ihraç ediliyor, 200'ü aşkın gazeteci yazar cezaevinde tutuluyor. Nasıl ki zalim zulmünden vazgeçmiyorsa, ezilenler de zulme karşı direnmekten, gençler parasız bilimsel eğitim talebinden, kadınlar erkek adalet değil gerçek adalet talebinden, emekçiler güvenceli bir iş yaşanabilir bir ücret talebinden vazgeçmeyecektir" şeklinde konuştu.  (Denizli/EVRENSEL)


KOCAELİ

erdal eren anması kocaeli

Erdal Eren, Kocaeli’de Emek Gençliği tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) binasında gerçekleşen anmada çok sayıda genç katıldı. Anmada konuşma yapan Erdal Eren'in mücadele arkadaşı Emek Partisi (EMEP) MYK Üyesi Tarık Erkan’ın “O zamanlar taleplerimiz açık ve netti; eşit, parasız, bilimsel eğitim istiyorduk. Bu gün de gençliğin talepleri aynı. Bu talepler ancak örgütlü mücadele ile elde edilebilir” dedi.

Anma etkinliği; saygı duruşunun ardından film gösterimiyle başladı. Emek Gençliği Üyesi Cemre Çiğdem ve EMEP MYK Üyesi Tarık Erkan’ın konuşmacı olduğu etkinlikte ilk sözü alan Çiğdem, Erdal Eren’in bıraktığı mirası davraldıklarını belirterek, “12 Eylül darbesinin ardından 37 yıl geçmesine rağmen hâlâ darbelerden, OHAL ve KHK'lerden bahsediyoruz. Akademisyenler barış istedikleri için yargılanıyor. Evrim müfredattan çıkarılıp, cihat müfredata alınıyor, gençler bilimsel nitelikli eğitimden uzak bırakılıp yalnızlaştırılıyor. Erdal'ın miras bıraktığı sınıfsız, sömürüsüz bir dünya mücadelesi her geçen gün büyüyor. İçinden geçtiğimiz bu karanlığı yırtıp atmanın yolu Erdal'ın bıraktığı yerden mücadeleyi en iyi şekilde sürdürmekten geçiyor” dedi.

‘TALEPLERİMİZ ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE KAZANILIR’

Çiğdem’in ardından konuşan Erdal'ın mücadele arkadaşı ve EMEP MYK Üyesi Tarık Erkan, egemenlerin gençliğin önüne koyduğu kurtuluş yollarının hiçbir şey ifade etmediğini belirtti. Bireysel mücadelenin bir sonuca ulaşamayacağını aktaran Erkan, “O zamanlar taleplerimiz açık ve netti; eşit, parasız, bilimsel eğitim istiyorduk. Bu günde gençliğin talepleri aynı. Bu talepler ancak örgütlü mücadele ile kazanılır” ifadelerini kullandı. Günümüz koşullarında mücadeleye atılmanın gerekli olduğunu vurgulayan Erkan, “Dışında açlık, sefalet, ölümler olan bataklık ortasındaki pembe panjurlu bir evde kim yaşayabilir” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)


MALATYA

malatya erdal eren anması

İnsanlığın kurtuluşunu, işçi sınıfının iktidar mücadelesinde gören bir genç olarak yaşamını sınıf mücadelesine adayan, devrim ve sosyalizm için mücadele eden Erdal Eren, idam edilişinin 37. Yılında Malatya Emek Gençliği’nin gerçekleştirdiği etkinlikle anıldı.  Emek Partisi Malatya İl Örgütü’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda genç katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Emek Gençli üyesi Barış Gülmüş, Erdal Eren’in mücadele azmine dikkat çekerek, “12 Eylül darbesinden sonra Kenan Evren'in 'Asmayalım da besleyelim mi ' talimatıyla 17 yaşında liseli bir genç olarak Erdal Eren, suçsuz yere yaşı büyültülerek idam sehpasına götüren darbecilere kafa tutarak 'Kahrolsun Faşizm' diye bağıran bir mücadele azmine cesaretine ve kararlığına sahiptir” dedi.

Erdal Eren'in idam edilmesinin üzerinden tam 37 yıl geçtiğini söyleyen Gülmüş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdal Eren döneminde sıkıyönetim uygulanırken bugün de durum dünden pek farklı değil. Ülkemiz OHAL ve KHK'lerle yönetilmektedir. Eğitimde fırsat eşitsizliklerinin derinleşmesi sadece parası olanın okuma hakkına sahip olduğu bir hal almıştır. Türk gençleri gibi anadilinde eğitim görmek isteyen Kürt gençliğinin talebi tek dil, tek bayrak, tek millet, tek devlet naraları atılarak bölücülükle suçlanarak bastırılmaktadır. Liselerde ve üniversitelerde eleştirmeyen, sorgulamayan, düşünmeyen nesiller yetiştirmek isteyenler, 'Her üniversite mezunu bir bulacak diye bir kaide yok' diyenler, sürekli eğitim sistemini değiştirenler, biat eden bir gençlik kuşağı oluşturmaktadır. Kapitalist sistemin sömürü ve kölelik koşullarında karın tokluğuna çalışmamız istenmektedir. Üzerimizdeki baskıları, işsizlik ve geleceksizlik kaygısı derinleşmektedir. Egemen sınıflar eğitim sistemini kendi sınıf çıkarları ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi ideolojilerini politikalarını kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak, pekiştirmek için kullanmaktadır.

Eğer gençlik gerçekleri görürse buna karşı canı pahasına birleşerek, örgütlenerek mücadele eder. Denizlerin vermiş olduğu mücadeleden Erdalların vermiş olduğu mücadeleden bunu iyi biliyorlar.

Açlık yoksulluk sefalet artıyor, yaşam koşulları git gide zorlaşıyor. Eğitimde demokrasiyi, bilimi özgürlükleri savunan eğitimciler, halkın haber alma özgürlüğünü savunan, gerçekleri kendine ilke edinen gazeteciler, savaşa karşı barışı savunan akademisyenler tutuklanıyor. Bizleri orta çağ karanlığına itmeye çalışıyorlar. Muhalif olan herkesi susturmaya çalışıyorlar. 'Ya bizdensiniz ya da teröristsiniz' deniliyor.

Ülkemizde kurulmak istenilen tek adam tek parti diktatörlüğü inşasıyla bizleri karanlığa doğru itmeye çalışıyorlar. Bizler biliyoruz ki insanlık tarihi mücadeleler tarihidir. Var olan haklarımız bizlere oturduğumuz yerden verilmemiştir., mücadeleler sonucu kazanılmıştır. Taleplerimiz etrafında birleşip mücadele edersek bu karanlık gidişata son verebiliriz.”

Erdal Eren’in mücadelesini anlatan belgesel gösterimi ve Müzik dinletisi ile devam eden anma etkinkinliği, Emek Partisi GYK Üyesi Umut Yeğin’le gerçekleştirilen sohbetle devam etti. (Malatya/EVRENSEL)


SİVAS

erdal eren anması sivas

Erdal Eren, idam edilişinin 37. yılında Sivas'ta anıldı. Emek Partisi il binasında düzenlenen etkinlik, konuşmalarla başladı. "O günün darbe koşulları, bugünün OHAL'iyle devam ediyor" denilen koşunmada "OHAL'le mücadele eden kitleler de biliyor ki OHAL'in faturası işçi ve emekçilere kesiliyor" ifadeleri kullanıldı.

Konuşmanın devamında şu idadelere yer verildi:

"17 yıllık yaşama sığan devrimcinin adıdır Erdal Eren. O en son anda ailesine yazdığı mektupta 'Şunu bilmenizi ve kabul etmenizi isterim ki, sizin binlerce evladınız var. Bunlardan daha niceleri katledilerek yaşamını yitirecek ama yok olmayacaklar. Mücadele devam edecek ve onlar mücadele alanlarında yaşayacaktır' diyebilecek inanç, cesaret ve kararlılıktadır. Erdal Eren için Kenan Evren, 'asmayalım da besleyelim mi?' demişti. 1980-1984 yılları arasında 650 kişi için idam istendi. On binden fazla insan işkence tezgahlarından geçirildi. 50 idam, 330 şüpheli ölüm var. 171 kişi işkencede öldü. On dört bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı. Gözaltında kayıpların resmi rakamı belli sadece. Binlerce ev baskını, sokak infazları... Sezen Aksu'nun da şarkısında bahsettiği gibi, Erdal Eren o son bakışıyla bize bakıyor hâlâ. Kahrolsun faşist diktatörlük!”

Anmada yapılan bir diğer konuşmada ise "Erdal Eren nasıl ki idama yürüdüğü sehpayı bile savaş alanına çevirmişse, bizlerde bulunduğunuz alanları mücadele alanı olarak belirlemeliyiz. Erdal Eren’i mücadelemize ancak böyle katabiliriz” dendi.

Konuşmaların ardından Oğlunuz Erdal belgeseli gösterildi. (Sivas/EVRENSEL)


SOSYAL MEDYADA DA ANMA PAYLAŞIMLARINDA BULUNULDU

Öte yandan Erdal Eren, 37. yılında sosyal medyada da anılıyor. Gündemde ilk sıralarda yer alan '#ErdalEren' etiketine anma paylaşımlarında bulunuluyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, Eren'in idam edilişinin 37. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşı küçük ancak fikirleri ve cesareti pek çok kişiyi tedirgin edecek kadar büyüktü. 37 yıl önce bugün idam edilen Erdal Eren'i rahmet ve hüzünle anıyorum." ifadesini kullandı. 

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan:

(HABER MERKEZİ)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretliye Kurtköy’den çıkış yok

SONRAKİ HABER

Erdal’ın mücadele azmi ve yaptıkları unutulmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...