07 Ağustos 2012 12:21

İTO: Aile hekimleri jokerlik yapmayacak

İstanbul Tabip Odası (İTO) Cağaloğlu’daki merkez bürosunda yaptığı basın toplantısıyla, Sağlık Bakanlığının ‘Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarının Hastane Nöbetleri’ başlığıyla yayınladığı genelgeye itiraz ettiklerini belirtti.İTO adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Dr. Fethi Bozçalı birinci b

İTO: Aile hekimleri jokerlik yapmayacak
Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO) Cağaloğlu’daki merkez bürosunda yaptığı basın toplantısıyla, Sağlık Bakanlığının ‘Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarının Hastane Nöbetleri’ başlığıyla yayınladığı genelgeye itiraz ettiklerini belirtti.
İTO adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Dr. Fethi Bozçalı birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışanların bu alana özgü birikim, bilgi ve deneyime sahip olması gerektiğini ancak yeni kanuna göre hekimlerin kritere tabi tutulmadan farklı alanlarda çalıştırılacağını dile getirdi. Bozçalı, anayasanın 18. maddesindeki ‘angarya yasaktır’ hükmünü hatırlattı.
 

‘SİSTEMSİZLİĞİN BÖYLESİ’
Bozçalı’nın ardından söz alan İTO Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu da, bu yapılanın sistemsizlik olduğunu vurgulayarak, “Bir aile hekimi önce aile sağlığı merkezinde ertesi gün 112’de ertesi gün başka bir yerde çalıştırılamaz. Aksi taktirde çalışanların performansı düşecektir. Aynı zamanda hastaların mağduriyetine de sebep olacaktır. Bu uygulama eskiden beri sürüyor. Ancak bu hukuksuzluk şimdi kılıfına uyduruluyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Toplama kampı gibi

SONRAKİ HABER

Çözüm ezilenlerin bir araya gelmesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...