13 Aralık 2017 01:57

Sınav şartı Envitec işçisini endişelendirdi

Halil İmrek İskenderun Belediyesinde temizlik işini yapan Envitec taşeron şirketinde çalışan işçilerle, hükümetin kadro açıklamasını konuştu.

Paylaş

Halil İMREK
İskenderun

İskenderun Belediyesinde temizlik işini yapan Envitec taşeron şirketinde çalışan işçilerle, hükümetin kadro açıklamasını konuştuk. İlk başta kadro verilecek diye sevindiklerini ancak yapılan farklı açıklamalarla kafalarının karıştığını dile getiren işçiler, “Tam kadro istiyoruz, yarım kadro değil” dedi. Kadroya alınacakların sınava ve güvenlik soruşturmasına tabi  tutulacak olmasının tedirginlik yarattığını söyleyen işçiler, “O zaman Hükümete yakın olanlar, AKP’li olanlar mı alınacak? Kadrolaşma mı olacak?” diye sordu. 

İşçiler Envitec’te ücretlerinin sürekli gecikmeli ödendiğini, belediye şirketinde en azından ücretin düzenli olacağını düşünüyor. Belediye şirketinin işçisi olduklarında başlarındaki çavuşların sürekli “çalış çalış” demeyeceğini düşünenler de var. Hükümetin “Mevcut maaşlarıyla birlikte geçişlerini sağlıyoruz” açıklamasına rağmen işçiler yine de ücretlerinin artacağı beklentisi içinde. 

AKP’LİLER Mİ ALINACAK

Kadroya alınacak taşeron işçileri için bir sınav yapılacağı ve işçilere güvenlik soruşturması uygulanacağı açıklaması işçileri kaygılandırmış. “Yıllardır taşeronda çalışıyorduk. Kimimiz süpürgeci, kimimiz şoförüz. Şimdiye kadar bir sınav ve güvenlik soruşturması olmadı. Neden kadroya alınırken böyle bir uygumla yapıyorlar?” diye soran Envitec işçileri, şunları söyledi: “Şimdiye kadar biz taşeronda çalışırken güvenli işçiydik neden kadroya geçeceğimiz zaman güvensiz işçi oluyoruz. Biz Envitec’te yedi yıldır çalışıyoruz. Güvenlik ile ilgili her hangi bir sorun yoktu da belediye şirketinin işçisi olacağımız zaman niye sorun oluyor. Bir çok işçi arkadaş bu sınav işini ve güvenlik soruşturmasını merak ediyor. Sınav varsa, mülakat da var. O zaman Hükümete yakın olanlar, AKP’li olanlar mı alınacak? Kadrolaşma mı olacak? Bu iş kafa karıştırıyor.” 

ŞİRKETİN 25 YILLIK SÖZLEŞMESİ VAR

İskenderun Belediyesinin hizmet satın alma yoluyla temizlik işlerini yaptırmak üzere Envitec şirketi ile 25 yıllık bir sözleşmesi olduğunu hatırlatan işçiler, Envitec’ten bir açıklama yapmadığını ama firmanın Ankara ile haberleştiğini duyduklarını aktardı. İşçiler çavuşların ise “Değişen bir şey olmayacak. Siz yapılan açıklamalara bakmayın Envitec işçisi olarak çalışmaya devam edeceksiniz. 25 yıllık şirketin anlaşması var. Yedi yıl bitti, daha 18 yıl şirket burada. Ayrıca Envitec taşeron değil zaten şirket” dediğini aktardı. 

ÖNCEKİ HABER

Veli Saçılık: Türkiye’nin hiçbir yerinde insan hakları yok

SONRAKİ HABER

'Kendi gücümüze güvenirsek her şeyi değiştirebiliriz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...