12 Aralık 2017 16:47

55 yaş üstü bireylerin yüzde 67'si akıllı telefon sahibi

2017 Küresel Mobil Tüketici Anketi'nin ABD'ye yönelik araştırmasının sonuçlarına göre en yaşlı nüfusun yüzde 67'si artık bir akıllı telefona sahip.

Paylaş

Deloitte’in 2017 Küresel Mobil Tüketici Anketi'nin ABD'ye yönelik araştırmasının sonuçları yayınlandı. Araştırmaya göre, 55-75 yaş grubu kategorisi, akıllı telefona sahip olma oranında son iki yılın en yüksek büyüme artışını sergiliyor.

Bu yaş grubundaki akıllı telefon kullanım büyüme oranı, üç yıllık ortalama büyüme göstergelerine göre yüzde 7,91 seviyesine ulaştı. 45-54 yaş arasındaki kullanıcılar yüzde 7,88'lik büyüme oranıyla çok az geride. Belli bir doygunluğun gözlemlendiği 18-24 yaş grubundakilerde büyüme oranı sadece yüzde 1,40 düzeyinde. Tüm yaş gruplarında akıllı telefona sahip olma oranındaki toplam büyüme ise yüzde 5,42'ye ulaştı.

HEMEN HEMEN HERKESİN TELEFONU VAR

En genç nüfusun yüzde 93'ü ve en yaşlı nüfusun yüzde 67'si artık bir akıllı telefona sahip. Toplama bakıldığında, 18-75 yaşları arasındaki ABD'Lilerin yüzde 82'si bir akıllı telefona sahip ya da dilediği zaman akıllı telefon kullanabiliyor. Bununla birlikte, tablet kullanım oranı dört yıl öncesinde yüzde 31 iken, bu oran ikiye katlanmış durumda.

ESKİ CEP TELEFONU BİR AİLE ÜYESİNE YA DA ARKADAŞA VERİLİYOR

Anket, kullanıcıların yaklaşık üçte ikisinin akıllı telefonlarını iki yıl içinde yükseltmeyi hedeflediklerini ortaya koyuyor. Deloitte, operatörlerin kiralama ve satın alma programları için yeni cihazlara duyulan ihtiyacı tazeleyerek oluşturulan 'ultra ilişkili toplum' taleplerini karşılamayı hedeflediklerinin altını çiziyor. Yalnızca değişim için yapılan alışverişlerin yanı sıra, tüketicilerin artan bir kısmı, eski cep telefonunu atmak yerine bir aile üyesine veya bir arkadaşa vererek alternatif çözümler üretebiliyor.

GÜNDE KAÇ KEZ TELEFONA BAKILIYOR?

Genel olarak, ABD'lilerin son üç yılda cep telefonlarını günde ortalama 47 kez kontrol ettikleri tespit edildi. Burada ortalamayı yükselten 18-24 yaş grubu oldu. Bu grup, günde 86 defa (geçen yıl 82 idi) telefonunu kontrol ediyor. Anket sonuçlarına göre, 'ABD'li 264 milyon akıllı telefon kullanıcısının tümü, bir günde toplam 12 milyar kez telefonlarına bakıyor!' Kullanıcıların yüzde 89'u uyandıktan sonra bir saat içerisinde telefonlarına bakarken, yüzde 81'i de uyumadan önceki bir saat içerisinde bu işlemi gerçekleştiriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TGC Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

'Yemek yapmadı' bahanesiyle eşinin üzerine kaynar su döktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...