12 Aralık 2017 10:50

Köpekler için yaptıkları kulübeyi komşuları vinçle yıktı

Konya'da 3 esnafın köpekler için yaptığı kulübe komşuları tarafından vinçle yıkıldı.

Paylaş

Konya'da bir sanayi sitesinde 3 esnaf tarafından hem kendi köpekleri hem de sokak köpekleri için yaptıkları kulübe, aynı sokaktaki bir kişi tarafından vinçle yıkıldı. Köpeklerin kulübe içinde olmadığı sıradaki yıkım anı ise güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. 3 esnaf, komşuları hakkında şikayette bulundu.  

Olay, geçen pazar günü saat  07.30 sıralarında meydana geldi. Merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi'nde bulunan bir sanayi sitesi içerisinde iş yeri bulunan Mehmet Çoğal (38), Hasan Benli (27) ve Ersin Sarı (29), kendi köpekleri ve sokak köpeklerinin yararlanması için yaklaşık 1 yıl önce işyerlerinin karşısındaki kaldırıma kulübe yaptı. Pazar günü işyerine geldiklerinde kulübenin yıkıldığını gören 3 kişi, güvenlik kameralarını incelediğinde kulübeyi komşu esnaf M.A.S. (70), tarafından yıkıldığını gördü. Mehmet Çoğal ve Hasan Benli, güvenlik kamera kayıtlarıyla birlikte polis merkezine gidip, komşuları M.A.S. hakkında şikayetçi oldu. M.A.S.'nin polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakılıp hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

KULÜBEMİZİ YENİDEN YAPACAĞIZ

Kulübenin yıkıldığı sırada köpeklerin kulübe içinde olmadığını hatırlatan Hasan Benli, kulübeyi yaklaşık 1 yıl kendilerine ait 3 köpek ile zaman zaman sokak köpeklerinin barınması için yaptıklarını söyledi. Köpeklerin gündüz kulübede, gece de iş yerinin içinde olduğunu hatırlatan Benli, ''Kulübeyi buraya 1 sene önce yapmıştık. Sokakta kalan hayvanlarımızda yararlansın, soğukta kalmasınlar, aç susuz kalmasınlar diye yaptık. Bir komşumuz geliyor, kendine ait vinçle burayı yıkıyor. Köpeklerimiz zaten bağlı ve kimseye zararı yok. Köpeklerimizin aşıları ve diğer belgeleri var. Komşumuz hakkında şikayetçi olup, dava açtık.  Şu an köpekler gecede dışarda kalıyor. Buna ne ceza verilmesi gerekiyorsa arkasındayım. Havyan sevgisi olmayanda, insan sevgisi de olmaz. Buraya gerekli izinleri alarak kulübeyi tekrar yapacağım.'' dedi.

Hasan Benli, kulübeyi yıkan M.A.S.'nin kulübeyi yıktıktan sonra diğer esnaflara 'Kulübeyi yıktım rahatladım, köpekleri de öldüreceğim' dediğini iddia etti. Benli, M.A.S.'nin 5 ay önce de köpeğine tekme attığı ve bu konuda şikayetçi olup dava açıldığın belirtti. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da velilerden 'daha iyi eğitim' için para talebi

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Yüksek faize karşı olduğumu tekrar açıklıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...