12 Aralık 2017 10:38

Sakarya'da velilerden 'daha iyi eğitim' için para talebi

Sakarya Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, velilerden öğrencilere 'daha iyi eğitim' verilecek iddiasıyla para talep edildi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Sakarya’da bulunan Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “öğrencilere daha iyi şartlarda eğitim öğretim verebilmek” bahanesiyle velilerden para talep edildi. Duruma tepki gösteren veliler eğitim-öğretimin parasız olması gerektiğini vurguladı.

Velilere gönderilen yazıda, okul aile birliğinin olağan genel kurulunda alınan karar tebliğ edildi. Öğrencilere daha iyi şartlarda eğitim öğretim verilebilmesi için bütçe oluşturulduğu, bu bütçenin oluşturulmasında velilerin katkısına ihtiyaç olduğunun ifade edildi. Banka hesabı verilerek, velilerin para yatırması istendi. 

Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Müdürü Ahmet Özer ve Okul Aile Birlik Başkanı Hamit Beyanel imzalı yazıda şu ifadeler yer aldı: “8 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 17.00’da yapılan Okul Aile Birliği olağan genel kurulunda, öğrencilerimize daha iyi şartlarda eğitim öğretim hizmeti verebilmemiz için tahmini bir bütçe oluşturulmuştur. Bu bütçenin oluşturulmasında sizin maddi katkılarınızın önemli bir payı olacaktır.  Okul aile birliği hesabına 20 Aralık 2017 tarihine kadar maddi gücünüz ölçüsünde para yatırmanızı istiyoruz. zamanı yeterli olmayan velilerimiz öğrencisiyle bu maddi yardımı  okula gönderebilir. Biz bu parayı ilgili hesaba yatırıp  dekontunu size gönderebiliriz.”

ÖNCEKİ HABER

İşçi servisi kamyondan düşen tomruklara çarptı: 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Köpekler için yaptıkları kulübeyi komşuları vinçle yıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...