12 Aralık 2017 10:27

Yüksel’de 399'uncu gün: 5 gözaltı

Ankara Yüksel Caddesi'ndeki 'işimizi geri istiyoruz' eyleminde polis 5 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Paylaş

Yüksel Caddesi’nde 399'uncu gününe giren "İşimizi geri istiyoruz" eylemine saldıran polis, 5 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

İhraç edildikten sonra işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 279’uncu gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla Yüksel Caddesi'nde sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 399’uncu gününde devam etti. 

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmiş kamu emekçileri ve destekçileri, İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak üzere Konur Sokak'ta bir araya geldi. Sokağı kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis, emekçilerin Yüksel Caddesi’ne geçişine izin vermedi. Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler, “Açlık grevinin 279. gününde Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganı attı. 

Pankart açılıp slogan atılmaya başlandığı anda anons yapan polis, emekçilerin pankartını yırttı. Yaşanan arbede sırasında slogan atmaya devam eden emekçilere saldıran polis, 5 kişiyi yere yatırarak darbetti. Daha sonra gözaltına alınan 5 kişi, sokakta bekletilen gözaltı aracına konuldu. Emekçiler, araç içerisinde de slogan atmayı sürdürdü. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Emekli-Sen: 2018 yılı bütçesini kabul etmiyoruz

SONRAKİ HABER

İşçi servisi kamyondan düşen tomruklara çarptı: 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa