11 Aralık 2017 18:23

AB’den İsrail’e Kudüs için destek çıkmadı

Netenyahu ile görüşen AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini AB’nin ‘iki devletli çözüme bağlı olmayı sürdürdüğünü' söyledi

Paylaş

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu Kudüs’ün zaten yedi yıldır İsrail’in başkenti olduğunu söyledi.
Netenyahu Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Brüksel’de basın toplantısı düzenledi. 

Güvenlik, refah ve barışın önemini vurgulayan Netenyahu, “Birleşmiş Milletler tarihi bir gerçeği reddediyor. Son yedi senedir Kudüs zaten İsrail’in başkentiydi. ABD başkanı Trump yalnızca gerçeği masaya yatırdı. Barış için gerekli olan şey tam olarak bu. Barışın özü budur. Cumhurbaşkanının ve benim ofisim, parlamento, yüksek mahkeme zaten Kudüs’te bulunuyordu. Artık Filistinliler’in bir Yahudi devleti olduğunu kabullenmeleri gerekmektedir. Ve bu devletin bir başkenti var, o da Kudüs’tür. Kudüs, İsrail’in başkentidir. Kimse bunu inkar edemez” dedi. 

Geçen hafta ABD yönetiminin Kudüs kararının ‘mevcut durumu karanlık çağlara geri götürme’ ihtimalinin olduğunu söyleyen Mogherini ise açıklamasında AB’nin Kudüs konusundaki ‘uluslararası uzlaşıyı’ tanımayı sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

MOGHERINI: TEK ÇÖZÜM İKİ DEVLET 

AB’nin ‘iki devletli çözüme bağlı olmayı sürdürdüğünü’ ve ‘İsrail’in Filistin meselesinde istikrarlı bir çözüm bulmasının kendi çıkarına’ olduğunu söyleyen Mogherini, ‘AB’nin gelecek ay Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşebileceğini ve barış çabalarını arttırabileceğini’ belirtti.

Mogherini “İsrail ve Filistin arasındaki soruna tek gerçekçi çözüm, ikisinin de başkenti Kudüs olan iki devlet üzerinde temelleniyor” dedi.

‘AB VE İSRAİL DOST’ AÇIKLAMASI

İsrail ile AB’nin ‘dost ve ortak’ olduğunu söyleyen Mogherini ayrıca Kudüs kararının ardından Avrupa da dahil dünya genelindeki Yahudiler’e yönelik saldırıları kınadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kaliforniya yangını söndürülemedi

SONRAKİ HABER

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde 'dönek' kavgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa