11 Aralık 2017 18:02

Levent Tüzel’in davasına dayanışma çağrısı

EMEP, Genel Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Levent Tüzel hakkında Diyarbakır'da açılan ve 14 Aralık’ta görülecek davaya çağrı yaptı.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Genel Merkezi tarafından Diyarbakır’da katıldığı etkinliklerden dolayı Genel Başkan Yardımcıları ve eski milletvekili Levent Tüzel hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan ve 14 Aralık’ta saat 09:30’da görülecek davaya dayanışma çağrısı yapıldı.

EMEP Genel Merkezi tarafından yazılı olarak yapılan dayanışma çağrısı şu şekilde: “Barış dileyenlerin, barış olsun diye devlete seslenenlerin yargılandığı, “çocuklar ölmesin” diyenlerin cezalandırıldığı günlerden geçiyoruz. Partimizin genel başkan yardımcısı, 24 ve 25. dönem İstanbul milletvekili A.Levent Tüzel de 2010/2012 yıllarında Diyarbakır’da katıldığı etkinlikler nedeniyle, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçuyla yargılanmaktadır. Elbette bu türden siyasi yargılamaların kaynağında, Kürt meselesinde izlenen savaş siyaseti ve bu konseptin karşısında olanların ceza tehdidiyle susturulmak istenmesi yatmaktadır. Barışın, demokrasinin, özgürlüklerin safında olan herkesi dayanışmaya, ses vermeye çağırıyoruz.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zarrab'ın tanık olduğu 'ABD Atilla'ya karşı' davası: 10. gün

SONRAKİ HABER

Roboskîliler Meclis Başkanı’na tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...