11 Aralık 2017 17:40

İHD İzmir Şubesi: OHAL kaldırılsın

İHD İzmir Şubesi, İnsan Hakları Haftası kapsamında yaptığı açıklama ile OHAL'in kaldırılmasını istedi.

Paylaş

10 Aralık 2017 BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul ve ilanının 69. yıldönümü dolayısıyla İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi de basın açıklaması düzenledi. Konak Eski Sümerbank önündeki açıklamada 'Yaşam İçin Barış' pankartı açılırken farklı dillerde barış yazan dövizler taşındı.

Basın metnini okuyan Şube yöneticisi Ahmet Çiçek, OHAL'in insan haklarını askıya almasının kabul edilemeyeceğini belirterek " O günden bu güne hem anayasada hem de evrensel hukukta güvence altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğü, özel yaşamın kutsallığı, adil yargılanma hakkı, yaşam hakkının kutsallığı gibi temel insan hakları engellenmekte, çiğnenmekte, yok sayılmaktadır. Kendi anayasasını bile yok sayan ve keyfi KHK’lerle ülke yönetmeye çalışan bir anlayış gittikçe kurumlaşmaktadır. Ülke gittikçe adaletsiz ve güvencesiz hale dönüşmektedir. Bu durum hem kişiler hem de gruplar arasında anlaşma zeminini, ortak vatanda yaşama zeminini yok etmektedir" dedi.

OHAL'in yarattığı mağduriyetleri de değinen Çiçek şunları söyledi "Biz insan hakları savunucuları OHAL’de hak ihlallerinin daha da fazlalaştığını görüyor ve derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. İşlerinden ihraç edilen emekçilerin insanca yaşam hakkına müdahale edilmesinden kaynaklı olarak yaşadıkları hukuksuzluğun kaldırılmasını ve Nuriye ve Semih şahsında tüm emekçilerin işlerine geri dönmesini talep ediyoruz.  Kürt sorununun savaşla çözülemeyeceğini gördüğümüz için barış hakkının savunuculuğuna devam edeceğiz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilecik Şişecam işçileri eylemlere başladı

SONRAKİ HABER

Zarrab'ın tanık olduğu 'ABD Atilla'ya karşı' davası: 10. gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...