11 Aralık 2017 13:29

Manisa’da 138 HDP’li yargılanıyor

Manisa'da 57’si tutuklu 138 HDP’linin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Paylaş

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından Manisa’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve 57’si tutuklu 138 HDP’linin binlerce yıl hapis istemiyle yargılanacağı davanın ilk duruşması öncesi HDP’lilerce Manisa Adliyesi önünde açıklama yapıldı.

Açıklamaya HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Osman Baydemir’in yanı sıra HDP Eş Genel Başkan yardımcıları Sezai Temel, Saruhan Oluç ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda HDP’li ile birlikte HDP bileşeni partilerin temsilcileri katıldı.

HDP’nin Manisa il eş başkanlarının 4’ünün tutuklu olduğunu hatırlatan Baydemir, “Eğer bir toplumda adalet çiğnenmişse, adalet ortadan kaldırılmışsa maya bozulmuş demektir. Bir arada yaşama zemini ortadan kaldırılmış demektir” diye konuştu.

Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy tarafından hazırlanan 920 sayfalık iddianamede HDP’liler hakkında “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt Kurma ve Yönetme”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt adına patlayıcı madde bulundurmak ve temin etmek”, “2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet Etmek” ve başkaca örgütlü suçlardan binlerce yıl hapis cezası isteniyor. 

10 EKİM PPROTESTOSU SUÇ SAYILDI

İddianamede, HDP il ve ilçe örgütleri tarafından Kürt kentlerindeki çatışmanın son bulması için yapılan canlı kalkan eylemleri, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin cenazeleri ve Manisa Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ardından yapılan açıklamalar ile newroz ve seçim mitingleri, suçlama konusu yapıldı. 

DÜĞÜNDE TAKI TAKMAK SUÇ

Telefon tapelerinde birçok ismin “Maça gitmek”, “Düğüne gitmek”, “Birlikte çay içmek” gibi görüşmeleri şifreli görüşmeler olarak değerlendirilen iddianamede, savcılık HDP üyelerinin parti çatısı altında düğünlere gittikleri ve takı taktıklarına dahi yer verdi. Savcılık değerlendirmesinde, düğüne gidip takı takmayı da “Örgütün taban kazanma faaliyetleri çerçevesinde düğünlere giderek takı taktığı” ifadesini kullandı. (Manisa/MA)

ÖNCEKİ HABER

HRW: Türkiye'de insan hakkı savunuculuğu meşru görülmüyor

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu:Tüm ailem hakkında önerge verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...