11 Aralık 2017 10:03
Son Güncellenme Tarihi: 14 Aralık 2017 10:14

Kadının yüzüne kimyasal döken kişi eski sevgili çıktı

Sabah işe giden kadının yüzüne bilinmeyen bir kimyasal madde atan kişi yakalandı. Faruk K'nın eski sevgili olduğu iddia edildi.

Paylaş

Konya'da sabah işe gitmek için evinden çıkan Rukiye K.'nin yüzüne tanımadığı bir kişi tarafından bilinmeyen bir madde atıldı. 14 Aralık'ta ise saldırganın eski erkek arkadaş 41 yaşındaki Faruk K. olduğu, attılan maddenin de tuz ruhu olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Faruk K., bahane olarak da Rukiye K.’nın başka erkeklerle konuşurken gördüğü için kıskanmasını öne sürdü. 

Konya'da 11 Aralık günü Bir anda acı içinde kalan, yüzü ve gözünün yandığını söyleyen genç kadına çevredeki esnaf yardım etti. Rukiye K., hastaneye kaldırılırken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olay, 11 Aralık günü saat 07.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi İhsaniye Mahallesi'nde meydan geldi. Bir kamu kurumunda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Rukiye K., evinden çıkıp işe gitmek üzere kaldırımdan yürümeye başladı. Bu sırada genç bir erkek, arkadan yanına yaklaştığı Rukiye K.'nin yüzüne bir madde fırlattı. Acı içinde kalan Rukiye K.,'ye ilk müdahaleyi çevrede bulunan esnaf yaptı. Yüzü yanan ve gözlerini açamayan Rukiye K., çağrılan ambulansla Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada göz polikliniğinde tedavi altına alınan Rukiye K.'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, polis genç kadına bilinmeyen maddeyi atan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

KORNEASINDA YANIKLAR VAR

Özel güvenlik görevlisi Rukiye K.,'nin tedavisine başlayan ve durumu hakkında bilgi veren Başkent Üniversitesi Hastanesi göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Ali Kal, "Bize geldiğinde iki gözünde de yanma, batma ve ağrı şikayetiyle geldi. Gözlerinde kızarıklıklar vardı. Muayene ettiğimizde sol gözünde daha fazla olmak üzere iki gözünde de korneasında yanık oluşmuştu. Gözüne ne atıldığı konusunda kendisinin bir bilgisi yok. Tedavisi sürüyor. Kalıcı hasar olma ihtimali var. Bu tür asit yanıklarından ve bazik alkali yanıklardan korkarız. Bu gözde ilerleyici görme kaybına, ameliyata ve hatta kornea nakline bile sebep olabilir. Daha yeni olduğu için şu an değerlendiriyoruz inşallah o süreçlere gitmez ama tabi risk var. Şu an ağrısı ve sol gözünde bulanık görme problemi var" dedi.

'KADIN OLARAK SOKAĞA ÇIKAMAYACAK MIYIZ?'

Mersin'in Mut ilçesinde oturan ailesine ve Tekirdağ'da üniversitede okuyan kız kardeşine aldığı asgari ücretle yardım etmeye çalıştığını belirten Rukiye K., saldırıya tepki göstererek, ''Kadın olarak sokağa çıkamayacak mıyız'' dedi. Kendisine saldıranın ayağının aksadığını ve tanımadığını belirten Rukiye K., polise verdiği ifadesinde, "Kim olduğunu bilmiyorum. Yüzü atkıyla kapalıydı. Gözleri zor görünüyordu. Karşı kaldırımdan, benim bulunduğum kaldırıma geçip, arkamdan gelip, elindeki bardakta bulunan sıvıyı yüzüme attı. Sonrasını hatırlamıyorum. Kimin yaptığını bilmiyorum" diye konuştu.

GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından polis, saldırganın Faruk K. olduğu saptadı ve Faruk K. gözaltına alındı. İlk ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen şüphelinin daha sonra suçunu itiraf  ettiği öğrenildi. Şüpheli, olay günü giydiği kıyafetleri ise merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesi'ndeki bir çöplükte yaktığını söyledi.

KISKANMA BAHANESİ

Emniyete götürülen Faruk K. sorguda, Rukiye K.'nin eski sevgilisi olduğunu ve kıskançlık krizi sonucu saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etti. Faruk K., ''Rukiye K. ile bir süredir birlikteydik. Yaklaşık 1 ay önce beni terk etti. Ben de Rukiye'nin her adımını takip ettim. Dükkânlarda filan erkeklerle konuşurken kıskanıyordum. Başkasıyla nasıl konuşur diye ona zarar vermek istedim'' dedi.

TUZ RUHU ATMIŞ

Rukiye K.'nin yüzüne döktüğü sıvının tuz ruhu (Hidroklorik asit) olduğunu belirten Faruk K., ''Bardağa koyduğum tuz ruhuyla yurda yakın bir noktada yarım saat bekledim. Güvenlik kameralarında tanınmamak için topal numarası yaptım. Yüzümü de atkıyla sardım. O kaldırımdayken ben de karşı kaldırımdan gelip, tuz ruhunu yüzüne attım" diye konuştu.

HASTANEDE ZİYARET ETMİŞ

Faruk K.'nin, olaydan sonra Rukiye K.'yi hastanede iki kez ziyaret ettiği ve doktorlardan da sağlık durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi. Rukiye K. ise polise, saldırgan Faruk K., bir süre birlikte olduklarını ancak ayrıldıklarını söyledi.

Şüpheli Faruk K., polisteki sorgusunun ardından 'Kasten yaralama' suçundan adliyeye sevk edildi. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP 'Payitaht: Abdülhamid' dizisini RTÜK'e şikayet etti

SONRAKİ HABER

Yüksel'de 398. günde polis 3 kişiyi gözaltına aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...