11 Aralık 2017 09:27

İzmir emek ve demokrasi güçlerinden Kudüs açıklaması

TMMOB, KESK, DİSK ve TTB tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirilerek ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Paylaş

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, KESK İzmir Şubeler Platformu, DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve TTB tarafından MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında “Filistin halkı yalnız değildir”, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “ABD elini Ortadoğu’dan çek” gibi sloganlar atıldı. 

Dört kurum adına basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan Mustafa Güven okudu. Güven açıklamasında, ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının Siyonizme, Filistin topraklarında bir devlet vaat eden Balfour Deklarasyonu’nun yüzüncü yılına denk geldiğine işaret ederek, “Bu adımlar sömürgeci ve işgalci politikalar sonucunda hâlihazırda bir yangının içinde olan Ortadoğu’daki ateşin büyümesi demektir. ABD’nin amacı, Ortadoğu’da sürmekte olan savaş ve çatışmaları yaygınlaştırmak, istikrasızlığı derinleştirmektir” dedi.

Türkiye halklarının Filistin halkının yanında olduğunu da belirten Güven açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı "Hepimiz Filistinliyiz, Hepimiz İsrail’e karşı direnişin bir parçasıyız. Filistin direnişi bir turnusol kâğıdı görevi görmektedir. Bir yandan İsrail ile ticaret yapan çevreler, diğer yandan İsrail protestoları düzenlemektedir. Onlar kurtla kuzuyu yiyip, çobanla ağlayanlardır. Türkiye’de devam eden OHAL, Kürt halkının seçtiği belediyelere kayyum atanarak iradelerinin yok sayılması, vekillerinin tutuklanması İsrail politikalarını hatırlatmaktadır. Kendi vatandaşlarına zulüm ve ayrımcılık uygulayanlar Filistin halkının gerçek dostu olamazlar".

'AKP DAHA ÖNCE TANIDI'

AKP hükümetinin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan anlaşmalara çok önceden imza attığını da hatırlatan Güven "İsrail ile çok sayıda ticari, askeri ve teknolojik ortaklık yürütmektedir. AKP iktidarı ve öncülleri, tüm maddi ve manevi varlıklarıyla ABD ve NATO ekseninde İsrail’in destekçisi olmuşlardır. Oysa Filistin halkına destek vermek için atılacak ilk adım, İsrail ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkileri kesmektir. arklı millet ve inançlardan işçilerin bir arada özgürce yaşayabileceği bağımsız, demokratik ve laik Filistin’e olan özlemimizi hatırlatarak, Filistin halkıyla dostluğumuzu geliştireceğimizi bir kez daha ilan ederiz. Yüreğimiz, Tel Aviv sokaklarında Netanyahu ve Trump’ın saldırganlıklarına karşı sesini yükselten İsrailliler ile, Gazze’de, Kudüs’te, Batı Şeria’da direnen Filistinlilerle, dünyanın her yerinde işgalci ve sömürgeci politikalara karşı başkaldıran halklarladır" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu da 'FETÖ’ye övgüler dizmiş

SONRAKİ HABER

CHP 'Payitaht: Abdülhamid' dizisini RTÜK'e şikayet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...