11 Aralık 2017 09:13

Ruhani: Suudi Arabistan’la iyi ilişkiler kurabiliriz 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den Suudi Arabistan'a ilişkilerini iyileştirmek için teklif geldi.

Paylaş

İran’dan Riyad’a ilişkileri şartlı iyileştirme teklifi geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen’e yönelik bombardımanı durdurması ve İsrail ile ilişkileri kesmesi karşılığında Riyad’la ilişkileri düzeltmeye hazır olduklarını söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre Ruhani, “Suudi Arabistan’ın 2 şeyi durdurmasını istiyoruz. Siyonistlerle olan yanlış dostluğunu sonlandırsın ve Yemen’in insanlık dışı şekilde bombalanmasını durdursun. Suudi Arabistan’la bir sorunumuz yok ve ilişkileri yeniden kurabiliriz, iyi ilişkiler kurabiliriz. Ama bunu başlatmaları gereken onlar. Gelin ve başlatın” dedi.

2016 başında Suudi Arabistan’ın ülkedeki Şii azınlığın önde gelen din adamlarından Şeyh Nimr el Nimr’i idam etmesi sonrası İran’da halk sokağa dökülmüş ve Suudi Arabistan’ın Tahran’daki elçilik binasına zarar vermişti. Bunun üzerine Riyad, diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürürken, Tahran eylemlerle ilgili şüphelileri yakalayıp gözaltına almıştı.

RUHANİ İSTANBUL’A GELİYOR

Diğer taraftan Ruhani, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından bu gelişmeye karşı izlenecek adımların ele alınacağı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Liderler zirvesine katılmak üzere bugün İstanbul’da olacak. Ruhani’nin yarınki zirvede bir konuşma yapacağını bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Esad'la görüşen Putin: Rus askerleri Suriye'den çekilecek

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu da 'FETÖ’ye övgüler dizmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...