11 Aralık 2017 08:19

Din kültürü öğretmenleriyle 'evlerde sohbet' dönemi

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıyla öğretmenlerden ev ziyaretinde bulunulması istendi. (Foto: Arşiv)

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Öğretmen sohbet projesi” adı altında okullara skandal bir yazı gönderdi. Okullara gönderilen yazı da,  öğretmenlerin ders saatleri dışında 10’ar kişilik öğrenci gruplarıyla dini içerikli ev sohbetleri düzenlemesini talep etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Müdürlüğümüz Din öğretimi şubesi tarafından öğrencilerimizin örgün öğretim saatleri dışında milli ve manevi değerlerle mücehhez nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, okul derslerine ilgilerini artırmak eksiklerini gidermek amacıyla öğretmenler tarafından 10'ar kişilik öğrenci gruplarıyla mümkünse evde sohbetleri şeklinde, mümkün değilse belirlenen bir mekanda, planlanan konu başlıkları altında öğretmen riyasetinde haftalık bir saatlik belirlenen konuların işlenmesine yönelik çalışma yapılacaktır.

Çalışmanın yürütülmesi ile ilgili okul idaresi tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden uygun olanlarla görüşülmesi ve çalışmaya başlanılması gerekir. Çalışmanın yürütülmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.” Sohbet öncesi öğretmenlerin işleyeceği ders konuları ve üniteler de belirlendi.  İman, İbadet, Ahlak, On beş Temmuz, Siyer belirlenen üniteler arasında yer aldı.

maltepe

Maltepe

‘BU TÜR FAALİYETLERİN EĞİTİMLE İLGİSİ OLAMAZ’

Konuyu Evrensel’e değerlendiren Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Ata Esen, “Bu yazının eğitimle ilgisi olamaz. Hatta bilgilenmeyle de alakalı değildir. Maltepe Milli eğitim Müdürlüğü bu tür faaliyetleri fırsatını bulduğunda yapıyor. Geçtiğimiz günlerde “etkili öğretmenlik” adlı kitapta da bunu denemişti. Buna benzer örnekler çoğaltılabilir. Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü laik, bilimsel, eğitimin dışında her şeyi yapmak istiyor.Dini hassasiyetleri geliştirmek adına her türlü gericiliği fırsatını buldukça yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bu tür faaliyetleri yapmak bir eğitim kurumunun işi değildir. Öncelikle Maltepe Milli Eğitim Müdürüne bunu hatırlatıyoruz. Eğitimin yığınla sorunları varken bu tür kasıtlı faaliyetler yapmak bütün öğrenciler, veliler ve biz eğitimcileri rahatsız etmektedir. Bunu kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Aladağ'da denetimi yangın eğitimi olmayan görevli yapmış

SONRAKİ HABER

Göle, -26.3 ile Türkiye’nin en soğuk yerleşimi oldu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...