10 Aralık 2017 11:14

HDP ve DBP Kars eş başkanlarının 1 yıldır iddianameleri yok

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan HDP Kars İl Eş Başkanı Sevda Subaşı ile DBP Kars İl  Eş Başkanı Yeliz Çopur hakkında hâlâ iddianame hazırlanmadı. 

Paylaş

HDP Kars İl Eş Başkanı Sevda Subaşı ile DBP Kars İl Eş Başkanı Yeliz Çopur, yaklaşık bir yıldır cezaevinde. 2 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra 28 Aralık'ta  “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt adına eylem ve faaliyette bulunarak, örgütün yargı ayağını oluşturmak” iddiasıyla tutuklanan Subaşı ve Çopur, bugüne kadar mahkemeye çıkarılmadıkları gibi iddianameleri dahi henüz hazırlanmadı.
 
Her iki isme ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına getirilen ‘gizlilik’ kararı da kaldırılmış değil. 

AİLELER ARASINDA BARIŞ YAPMAK SUÇ SAYILDI

Subaşı ve Çopur hakkında öne sürülen suçlamalara dayanak olarak ise, kentte aralarında husumet bulanan aileleri bir araya getirip, aralarında barışı sağlamak gösteriliyor. 
Bunun yanı sıra yine yürüttükleri kimi siyasi parti çalışmaları ve parti üyesi arkadaşlarıyla yaptıkları telefon görüşmeleri de, tutuklanma gerekçesi sayıldı. 

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP İl Eşbaşkanı Sevda Subaşı, geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile partililerce yeniden eş başkan seçildi. 
 
DBP İl Eşbaşkanı Yeliz Çopur ise Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulmaya devam ediliyor. Çopur ve 24 kadın tutuklu, 3 Ağustos 2017 tarihinde sayım için koğuşlarına gelen gardiyanların saldırılarına da maruz kalmıştı. (Kars/MA)

ÖNCEKİ HABER

Taybet Ana'yı anlatan kısa filme bir ödül daha

SONRAKİ HABER

CHP'de gergin kongre: 3 oka sıkıştırıldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...