10 Aralık 2017 07:08

Eşini suratından bıçaklayan saldırgana tutuklama kararı

Konya'da eşini suratından bıçaklamasına rağmen serbest bırakılan Musa Türkmen hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Paylaş

Konya’da eşi Rukiye Türkmen’i (30) yüzünden bıçaklayıp, sol yanağına ‘çarpı’ işareti çizdikten sonra gözaltına alınan Musa Türkmen (35), çıkarıldığı mahkemece adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. Musa Türkmen hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘adli kontrol’ hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağını belirterek, Musa Türkmen’in tutuklanmasına karar verdi.

Olay, 20 Kasım Pazartesi günü merkez Meram ilçesinde meydana geldi. Musa Türkmen, kendisini aldattığını öne sürerek Rukiye Türkmen’i yüzünden bıçakladı. Musa Türkmen, eşinin sol yanağına çarpı işareti çizdikten sonra bir çocuğunu yanına alıp evden ayrıldı.

Komşularının çağırdığı ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Rukiye Türkmen tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan Türkmen'in taburcu olduktan sonra ailesiyle birlikte yaşamaya başladı.

KIZININ YANINDA BIÇAKLAMIŞ

Musa Türkmen, kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Kızının yanında eşi tarafından bıçaklandığını söylediği öğrenilen Rukiye Türkmen ifadesinde şunları söyledi: “Musa 14 yıllık resmi nikahlı eşim. Uzun zamandır problemler yaşıyoruz. Olaydan iki gün önce kızlarımı da alıp evden ayrıldı. O gün saat 10.00 sıralarında okula giden çocuğumun öğretmenleriyle görüşmek üzere evden çıkacağım sırada eşim geldi. Yanında 11 yaşındaki kızım S. vardı. Tartışmaya başladık. Salonda kanepede otururken yumruk ve tekmelerle bana vurmaya başladı. Bir süre yerden kalkamadım. Daha sonra üzerime çıkıp maket bıçağıyla yüzüme vurmaya başladı. Boğazıma vuracağı sırada kızım S., ‘Baba Allah aşkına yapma’ diye çığlık attı. Bunun üzerine Musa kızım S.'yi de yanına alarak evden ayrıldı” dedi. Eşinden şikayetçi olduğunu da ifade eden Rukiye Türkmen'e koruma tedbir kararı verildiği belirtildi.

MAHKEME, TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece ‘adli kontrol’ kararıyla serbest bırakılan Musa Türkmen, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı iddianemeyi hazırladı. İddianamede, Musa Türkmen’in, eşini yumruk, tekme ile dövüp maket bıçağıyla yüzünden basit tıbbi müdahaleyle iyileşemeyecek ve hayati tehlike geçiremeyecek şekilde yaraladığı belirtildi.  Savcılık, Musa Türkmen’in ‘Eşini kasten yaralama’ suçundan 4,5 yıla kadar yargılanmasını istedi. İddianameyi kabul eden 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi de ‘adli kontrol’ hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağını belirterek Türkmen’in tutuklanması kararını verdi. Tutuklanma kararına itiraz hakkı bulunan Musa Türkmen’in henüz tutuklanmadığı öğrenildi. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fındığı üreticiden 9 liraya alıp 60 liraya satıyorlar

SONRAKİ HABER

Siyasi partilerden İnsan Hakları Günü açıklamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...