09 Aralık 2017 14:30

Kartal, Güngören ve Esenyurt'ta ABD-İsrail protestosu

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Filistin'e yönelik saldırılara dair protesto eylemleri devam ediyor.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklaması ve Filistin'e yönelik saldırılar her yerde protesto ediliyor. İstanbul'un Kartal, Güngören ve Esenyurt ilçelerinde de protesto eylemleri düzenlendi.

'EMPERYALİZM VE SİYONİZM İLE MÜCADELE LAFLA OLMAZ'

Kartal'da EMEP'in çağrısıyla ABD-İsrail politikalarını protesto eylemi düzenlendi (Fotoğraf: EVRENSEL)
Kartal'da EMEP'in çağrısıyla ABD-İsrail politikalarını protesto eylemi düzenlendi (Fotoğraf: EVRENSEL)

Kartal'da Emek Partisi Kartal İlçe Örgütünün çağrışıyla düzenlenen eylemde Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması ile emperyalist-Siyonist ilhak ve işgalin genişletilmek istendiği vurgusu yapıldı. Kudüs meselesinde kararı verecek olanın barış sürecindeki Filistin halkı olduğu belirtilen eylemde "Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizm’i ile lafla mücadele edilemez. Türkiye ile ABD-İsrail arasındaki açık ve gizli bütün askeri ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere, bütün ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu yapılmadan sonuç alıcı hiçbir adımı atmak mümkün değildir" denildi.

'SORUN DİNLER VE MEZHEPLER SORUNU DEĞİLDİR'

Güngören Demokrasi Platformunun düzenlediği eylemde Filistin'e uygulanan saldırı politikaları protesto edildi (Fotoğraf: EVRENSEL)
Güngören Demokrasi Platformunun düzenlediği eylemde Filistin'e uygulanan saldırı politikaları protesto edildi (Fotoğraf: EVRENSEL)

Güngören Demokrasi Platformu tarafından Güngören'de gerçekleştirilen eylemde ise Trump'ın aldığı kararın bir provokasyon girişimi olduğu vurgulandı. Eylemde yapılan basın açıklamasında Erdoğan'ın ve AKP Hükümetinin Trump'ın bu çıkışını fırsata çevirmeye çalıştığı belirtilerek "Sorun dinler ve mezhepler sorunu değildir. Bütün işçi ve emekçileri Filistin halkının haklı davasını desteklemeye çağırıyoruz" denildi.

'EMEK PARTİSİ OLARAK MAZLUM FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ'

Esenyurt'ta da Emek Partisi Esenyurt İlçe Örgütünün çağrısıyla, Esenyurt Depo Durağı önünde bir eylem gerçekleştirildi ve basın açıklaması yapıldı.

Esenyurt'ta EMEP'in çağrısı ile Filistin'e destek eylemi yapıldı (Fotoğraf: EVRENSEL)
Esenyurt'ta EMEP'in çağrısı ile Filistin'e destek eylemi yapıldı (Fotoğraf: EVRENSEL)

Basın açıklamasından önce Fevzi Çakmak Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirildi ve yürüyüş boyunca ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı sloganlar atıldı. Açıklamada, Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının provokasyon olduğu, bu açıklama ile Ortadoğu’nun daha fazla karıştırılmak istendiği belirtildi ve "AKP Hükümeti ve Erdoğan içeride ve dışarıdaki sıkışmışlıklarının üstünü örtmek için bu durumu kullanmaya çalışıyor. Emek Partisi olarak mazlum Filistin halkının yanındayız" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak Başbakanı Haydar İbadi: IŞİD ile savaş sona erdi

SONRAKİ HABER

Irak'ın Selahaddin ilindeki Tuzhurmatu'ya havan saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...