09 Aralık 2017 11:08

Balçova'da edebiyat söyleşisi yapıldı

Balçova'da 'Balçova Edebiyat ve Sanat Akşamları' adı altında ayda bir sanat ve edebiyat üzerine etkinlikler gerçekleştirecek. 

Paylaş

İzmir'in Balçova ilçesinde yaşayan yazarlar ve bir grup okur, ilçedeki kültürel faaliyetlerin yetersiz olduğu düşüncesi ile "Balçova Edebiyat ve Sanat Akşamları" adı altında ayda bir sanat ve edebiyat üzerine etkinlikler gerçekleştirecek. 

"Balçovalı edebiyatçılar ile sanat ve edebiyatı tartışıyoruz" diyerek gerçekleştirilen ilk etkinlik Tuncelililer Lokalinde yapıldı. Gerçekleşen sohbete Ali Fuat Karagöz, Hasan Varol, Hüseyin Habip Taşkın, Hüseyin Peker, Salih Öztürk hazırladıkları sunumlar ve kendi eserleri üzerinde örnekler ile katılırken, işçiler, üniversite öğrencileri ve ev kadınları da etkinliğe katıldı.  

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı ilk etkinlikte; sonraki etkinlikler için alınan öneriler doğrultusunda hazırlanan yol haritası hazırlandı. Müzikli şiir dinletilerinin yapılması, yazım üzerine atölye çalışmalarının yapılması ve edebiyat üzerine söyleşilerin düzenlenmesi gibi öneriler yapıldı. Etkinliklerin daha düzenli hale gelmesi için kalıcı bir yer talebi ile Balçova Beledisi ile görüşülmesi kararı alındı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

200 tanınmış aydından ‘Deniz Yücel’e özgürlük’ çağrısı

SONRAKİ HABER

IŞİD, İdlib sınırlarına girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...