09 Aralık 2017 09:31

İsveç'te torunu yerine başka çocuğu alan dede gündem yarattı

İsveç'in Örebro şehrinde torunu yerine başka bir çocuğu yuvadan alan dede, İsveç'te bir kez daha eğitim, bakım ve çocuk haklarını gündeme getirdi.

Paylaş

İsveç'in Örebro şehrinde bir yuvadan torunu yerine yanlışlıkla 3 yaşındaki başka bir çocuğu götüren bir dede, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 

İsveç medyasında yer alan haberlere göre anaokul personeli ve polisi alarma geçiren yanlışlık pazartesi günü öğleden sonra yaşandı. 

Örebro ilinde Varberga semtindeki Hasselmusen  Ana Okulu'na gelen bir kişi, torunu yerine yanlışlıkla 3 yaşında bir kız çocuğunu beraberinde götürdü. Daha sonra olayı farkeden ana okul görevlileri yanlışlıkla götürülen çocuğun anne ve babası ile polise haber verdi. 

Polis, çocuğun kim tarafından götürüldüğünü belirlemek için araştırma yaparken torunu yerine başka bir çocuğu götürdüğünü farkeden dede çocuğu ana okula geri getirdi. Bu arada yanlışlıkla götürülen çocuğun dedesinin olmadığı anlaşıldı. 

Hasselmusen Ana Okulu Müdürü Ulla Maj Bondeson, okulun rutinlerinde meydana gelen aksamadan dolayı talihsiz olayın meydana geldiğini söyledi. Çocuğun alınması sırasında tek bir pedagogun çok sayıda çocukla dışarıda bulunduğunu ve çocuklar hakkında yeterli bilginin bulunmadığını belirten Bodeson, gelecekte benzeri hataların yaşanmaması için önlem alacakları sözü verdi. 

Örebro Belediyesi, eğitim, bakım ve sağlık sektöründe kapsamlı tasarruflara gittiği için yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs için telefon diplomasisi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa