09 Aralık 2017 08:28

‘Bolu tek tip kıyafette pilot cezaevi olacak’

Bolu F Tipi Cezaevi Müdürü’nün mahpuslara ‘Bolu tek tip kıyafet için pilot cezaevi olacak’ dediği iddia edildi.

Paylaş

Bolu F Tipi Cezaevi Müdürü’nün, “Bu tulumları giyip kimlikleri boynunuza takacaksınız” diyerek, Bolu’nun tek tip kıyafet için pilot cezaevi olacağını söylediği ileri sürüldü. Tutuklular, mazgal ve kapılara vurarak durumu protesto ediyor.

Bolu F Tipi Cezaevi idaresinin, hükümet gündeme getirdikten sonra tutuklulara “tek tip kıyafet” tehdidinde bulunduğu ileri sürüldü. Cezaevine yeni atanan müdürün, tutuklulara “tekmil vermemeleri halinde kimseyi telefonla görüştürülmeyeceğini” ve tek tip kıyafet için Bolu Cezaevi'nin “pilot” seçileceğini söylüyor. Müdürün, “Sizi adam etmeye gelmişim. Bu tulumları giyip kimlikleri boynunuza takacaksınız. Yoksa ben yapacağımı bilirim” şeklinde tehditler savurduğu kaydedildi.

24 YILDIR CEZAEVİNDE 

Yaklaşık 6 aydır Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edilen 24 yıllık tutuklu Mehmet Akpolat (42), 17 yıldır tekli hücrede tutuluyor. 18 yaşında cezaevine giren, sırasıyla Bayrampaşa, Ermenek, Diyarbakır, Muş ve Rize cezaevlerinde kalan Akpolat, son olarak Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine sevk edildi. Bayrampaşa’da gördüğü işkence sırasında testisleri patlatıldığı için 6 defa ameliyat geçiren Akpolat’ın kalp hastalığı ve eklem rahatsızlığı da bulunuyor. Tek kişilik hücrede kalan Akpolat, telefonda tekmil vermediği için haftalık telefon hakkı kullandırılmıyor. 

‘MÜDÜR TEHDİTLERDE BULUNUYOR’

Çocuğunun görüşüne giden anne Hanife Akpolat’a Bolu’daki koşullar anlatıldı. Anne Akpolat, cezaevindeki durumu şöyle aktardı: “Oğlumun sağ kolu şişmişti ve hareket ettiremiyordu. Cezaevi müdürü, koğuşa gidip ‘Sizi adam etmeye gelmişim. Bu tulumları giyip kimlikleri boynunuza takacaksınız’ deyip duruyor. Buna karşı tutuklular kapılara vurarak protesto ediyor. Müdür, herkese tek tip kıyafet giyeceği yönünde tehditlerde bulunuyor. 3 aydır telefon görüşmesi yapamıyoruz. Telefonda tekmil getirmediği için oğlumun sesini duyuyorum ve görüşme o anda santralden kesiliyor.” 

‘HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM’

Oğlunun hayatından endişe ettiğini söyleyen Akpolat, “Oğlum hastadır. Hayatından endişe ediyorum. Herkes duysun, Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum: Bu kadar baskıyı, işkenceyi oğlum kaldıramaz” dedi. 
 
Anne Akpolat’ın dile getirdiği iddiaları sormak için günlerdir ısrarla aradığımız cezaevi yönetimi, görüşmeyi farklı gerekçelerle reddetti.
 

ÖNCEKİ HABER

'CHP'li 6 belediyeye daha müfettiş gönderildi' iddiası

SONRAKİ HABER

Muhalefeti teslim alma operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...