09 Aralık 2017 07:31

Eyfel Kulesi Johnny Hallyday'a ‘teşekkürler’ dedi

Eyfel Kulesi, 6 Aralık'ta hayatını kaybeden Fransız müzik sanatçısı Johnny Hallyday adına ışıklandırıldı.

Paylaş

Fransa'nın Paris kentinde yer alan ve dünyanın en çok ziyaret edilen anıtlarından biri olan Eyfel Kulesi, 6 Aralık'ta hayatını kaybeden Fransız müzik sanatçısı Johnny Hallyday adına ışıklandırıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Eyfel Kulesi'nde 6 Aralık günü hayatını kaybeden ünlü Fransız müzik sanatçısına saygı göstermek adına, "Merci Johnny (Teşekkürler Johnny)"  mesajı yayınladı. 8 Aralık Cuma günü başlatılan ışıklandırma Pazar akşamına kadar devam edecek ve Paris'te sanatçı için veda töreni düzenlenecek.

Hallyday'in hayranları, Cumartesi günü Champs Elysees Caddesi'nde buluşacak ve ünlü sanatçıya son kez veda edecek. Paris'teki Zafer Takı'ndan başlayacak olan veda töreni birçok müzisyen ve yaklaşık 700 motosikletlinin katılımıyla Champs Elysees Caddesi'ne kadar uzanacak. Törende katılımcıların güvenliği için yaklaşık 1500 polis görev alacak.

JOHNNY HALLYDAY KİMDİR?

Johnny Hallyday 15 Haziran 1943 tarihinde Fransa'nın Paris kentinde doğdu.

Annesi ve babası o doğduktan birkaç ay sonra ayrıldı.

Hallyday, sessiz film oyuncusu teyzesi Helene Mar ile yaşadı.. Etrafı şov dünyasıyla çevrili olan ünlü sanatçı, bu sayede gitar çalmayı öğrendi, dans dersleri aldı.

9 yaşında akrabalarıyla sahneye çıkmaya başladı. 1960'lı yıllarda Elvis Presley'den etkilenerek rock and roll müzikle ilgilenmeye başladı. Hatta hayranları onu daha sonra Fransız Presley olarak adlandırdı. 1997 yılında Fransa Cumhurbaşkanı JAcques Chirac tarafından Legion d'Honneur madalyasına layık görüldü.

Johnny Hallyday, kariyeri boyunca 50'den fazla albüm çıkardı, albümleri 100 milyondan fazla sattı. Ayrıca pek çok dizi ve filmde oyunculuk yaptı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Saakaşvili süresiz açlık grevine başladı

SONRAKİ HABER

Macron'un paylaşımı Cezayirlileri kızdırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...