07 Ağustos 2012 09:10

Bitlisliler kışa hazırlanıyor

Bitlis’te geçen yıl son 20 yılın en çetin kışını geçiren ve Türkiye’de en çok kar alan il olan vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı. Bu yıl kış hazırlığına erken başlayan vatandaşlardan bazıları dağdan kestiği odunları sırtına yükleyerek evin yolunu tutuyor.Sabahın erken saatlerinde kışlık odun ihtiyacın

Bitlisliler kışa hazırlanıyor
Paylaş
Mehmet Okay

Bitlis’te geçen yıl son 20 yılın en çetin kışını geçiren ve Türkiye’de en çok kar alan il olan vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı. Bu yıl kış hazırlığına erken başlayan vatandaşlardan bazıları dağdan kestiği odunları sırtına yükleyerek evin yolunu tutuyor.
Sabahın erken saatlerinde kışlık odun ihtiyacını karşılamak için ayağında lastik ayakkabısı, elinde ağaç budama aleti ve baltasıyla birlikte yola koyulan Seyfettin Baran, her gün yaklaşık iki saatte kestiği odunları sırtına yükleyerek evine görüyor. Tatvan ilçesine bağlı Sallıca köyünde ikamet eden 60 yaşındaki Seyfettin Baran, geçen yıl çetin geçen kışın ardından bu yıl kış aylarında yakacak sorununu yaşamamak için hazırlıklara erken başladığını söyledi.
Ağaç budamak için gittiği ormanlık alanın evinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olduğuna kaydeden Seyfettin Baran şöyle konuştu: “Geçen yılki kışımız malum çok sert geçti. Aşırı kar yağışı olduğundan kış uzun sürdü. Hal böyle olunca da kışın ortasında tandırda ve sobada yaktığımız odunlarımız bitti. Yollarımız da uzun süre kapalı kaldı. İlçe merkezine de inemedik. Yollarımız açıldığında ise odun almaya gittiğimiz yerler normalin çok üstünde fiyat söylediler. Haliyle almaktan başka çaremiz kalmadığı için de almış olduğumuz yakacaklar cebimizi yaktı. Biz de bu yıl aynı sorunları yaşamamak için kış hazırlıklarımıza yazdan başladık. Her gün günde bir defa sabahın erken saatlerinde yola koyuluyorum. Ormanlık alandaki büyük ağaçların dallarını buduyorum. Budadıktan sonra budadığım dalları yanımda götürdüğüm iplerle sıkıca bağlıyorum. Bağladığım dalları daha sonra sırtıma alarak evin yolunu tutuyorum. Ortalama bir aya yakın bir süre boyunca her gün ormanlık alana giderek kışlık odun kesmeye devam edeceğim.” (Bitlis/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Yağmurdede’de paylaşım var

SONRAKİ HABER

Tapınak saldırganı eski asker çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...