09 Aralık 2017 01:50

Pülümür'deki öğrenciler, kampüslerinin taşınmasını istiyor

Munzur Üniversitesine bağlı olarak Pülümür’de eğitim gören öğrenciler, kampüslerinin merkez Aktuluk Kampüsü'ne taşınmasını istiyor.

Paylaş

Sercan İNCESU
Dersim

Dersim’de Munzur Üniversitesine bağlı olarak Pülümür’de okuyan öğrenciler eğitim almakta sıkıntı yaşadıkları için kampüslerinin merkez Aktuluk Kampüsü'ne taşınmasını istiyor. Konuyla ilgili Rektörlüğe yürüyen öğrencilere, çarşamba günü Pülümür’e bir heyet gelerek inceleme yapacağı onun sonucunda kararın verileceği bildirildi. Öğrenciler, taleplerinin takipçisi olacaklarını söyledi. 

Yürüyüşten sonra Evrensel'e konuşan öğrenciler, taşınma taleplerinin nedenini ise şu şekilde anlattılar:

“Eğitim, sağlık ve güvenlik anlamında sorun yaşıyoruz. Pülümür yolunun Valilik tarafından ya da kar yağışıyla kapandığı için hocalarımız Dersim merkezden gelemiyor ve eğitim aksıyor. Verilen eğitimin kalitesini de düşündüğümüzde bilgisayar laboratuvarında çalışan bilgisayar yok. Pülümür merkezde güvenlik sebebiyle bir yere gidemiyoruz. Kampüsün yanında kontrol noktası olduğundan dolayı sürekli güvenlik kaygısı yaşıyoruz ve bu durum psikolojimizi bozuyor. Okullar açıldığı zamandan bu yana çoğu arkadaşımız okulu bırakıp memleketlerine döndüler.” 

3 aydır bu taleplerini dile getirdiklerini söyleyen öğrenciler, üniversite yöneticilerinin sürekli kendilerini oyaladığını belirtiler. Kampüslerinde toplamda 20 öğrenci olduğunu belirten öğrenciler “Sürekli bize siz Pülümür’ü kalkındırıyorsunuz diyorlar 20 öğrenciyle neyi kalkındırıyoruz. Biz buraya insanları kalkındırmak için mi yoksa eğitim almak için mi geldik. Bize ticaretin bir parçası değil eğitim almak isteyen öğrenciler olarak baksınlar. Pülümür’ ü kalkındırmayı düşünüyorlarsa buraya istihdam yapılsın, imkanları kullanıp Pülümür’deki insanların geçimini sağlayacak iş imkanları yaratsınlar” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Banvit’te işçiler bel fıtığı riskiyle karşı karşıya

SONRAKİ HABER

OHAL gölgesinde İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...