08 Aralık 2017 17:04

Nakliyat-İş işten atmalara tepki gösterdi

Nakliyat-İş, Çankaya Belediyesi'nden 12 taşeron işçinin işten atılmasına ve dün polisin belediye önündeki eyleme saldırmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Ankara'da Çankaya Belediyesi'nde 12 taşeron işçinin işten atılmasına tepkiler sürüyor. Nakliyat-İş Sendikası dün belediye önünde yaptıkları eyleme polisin saldırmasına tepki gösterdi. Polisin engellemesi nedeniyle İzmir Caddesi'nde yapılan açıklamada konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işçilerin işe geri alınmasının ve sözleşme ile grev hakkına saygı gösterilmesini istediklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde CHP yönetimi ile bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Küçükosmanoğlu, buradan da sonuç çıkmaması durumunda CHP Genel Merkezi’ne bir “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştireceklerini söyledi. 

Geçtiğimiz gün, Çankaya Belediyesi'nde aralarında işyeri temsilcilerinin de bulunduğu 12 taşeron işçi, üye oldukları DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası'nın toplu sözleşme sürecinde grev kararı almasının ardından işten atılmıştı. İşten atmaları protesto etmek isteyen işçilere ise polis biber gazı ve plastik mermi ile saldırmıştı. Nakliyat-İş Sendikası bugün polis saldırısına tepki gösterdi. Çankaya Belediyesi önünde bir basın açıklamasına izin verilmemesi üzerine açıklama İzmir Caddesinde yapıldı. “Sözleşme hakkımız engellenemez”, “    Hak hukuk adalet” sloganları atılan açıklamada konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Ankara Valiliğinin kararıyla anayasal bir hak olan basın açıklamasının belediye önünde yaptırılmadığını söyledi. Küçükosmanoğlu, FETÖ’ye karşı ilan edildiği söylenen OHAL’in bugün işçi ve sendika düşmanlığı yapan işverenlerin çıkarlarını koruyarak emekçilere karşı bir hale geldiğini söyledi. İşçilerin anayasal hakkı olan sendikalaşma ve örgütlenme hakkı için Çankaya Belediye Başkanlığından bir çözüm talep etmek istediklerini dile getiren Küçükosmanoğlu, tamamen barışçıl bir gösteriye güvenlik güçleri tarafından çok sert  müdahale edildiğini ifade etti. 

CHP'YE ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Küçükosmanoğlu mahkeme, yargıtay kararıyla işyeriyle ilgili toplu sözleşme yetkilerinin kesinleşmiş olduğunu belirterek, işverenin Çankaya Belediye Başkanlığından aldığı talimatla toplu sözleşme sürecine müdahale ettiğini söyledi. İşverenin yeni ihale gerekçesiyle ve işçilerin sendika üyeliklerini boşa düşürmek amacıyla işçilerin iş kolunu değiştirdiğini söyleyen Küçükosmanoğlu, taşeron kurultayları düzenleyerek, taşeron işçilerin örgütlenme hakkına saygı duyduklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Daha dün burada işçilerin örgütlenme ve sözleşme hakkına saygı gösterilmemiştir” dedi. Küçükosmanoğlu, “Biz örgütlenirken kimseden icazet almıyoruz, AKP’li belediyelerde de CHP’li belediyelerde de HDP’li belediyelerde de böyle örgütleniyoruz” dedi. Yalnızca iki talepleri olduğunu ifade eden Küçükosmanoğlu, atılan işçilerin işe geri alınmasını ve sözleşme ile grev hakkına saygı gösterilmesini istediklerinin altını çizdi. CHP ile önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Küçükosmanoğlu, buradan da olumsuz sonuç çıkması durumunda CHP Genel Merkezi’ne bir “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştireceklerini açıkladı. Basın açıklamasının ardından, işten atılan işçiler Çankaya Belediyesi önüne giderek oturma eylemine başladı. İşçiler, işe geri alınana kadar eylemi sürdüreceklerni söylediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş makinesinin altında kalan işçi öldü

SONRAKİ HABER

Mahallenin elektriği kesilince vatandaşlar yolu kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...