07 Ağustos 2012 08:53

Grup Yorum’dan Seçkin Aydoğan için özgürlük çadırı

Grup Yorum, Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan üyeleri Seçkin Aydoğan’ın serbest bırakılması için “Grup Yorum’a Özgürlük” çadırı kurdu. Grup Yorum üyeleri özgürlük çadırına katılım için aydınlara ve sanatçılara çağrıda bulundu.3 gü

Grup Yorum’dan Seçkin Aydoğan için özgürlük çadırı
Paylaş

3 gündür açık olan Özgürlük Çadırı’nda sohbet, müzik dinletisi gibi pek çok etkinlik yapılırken, bugün saat 13.00’te Çağlayan Adliyesinde duruşması olan Seçkin Aydoğan’ın serbest bırakılması istendi.
Grup Yorum konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Konser alanlarından sonra en çok mahkeme salonlarında, hapishane hücrelerinde görürsünüz bizi. Dinleyicilerimizden sonra en çok mahkeme heyetleri izlemiştir bizleri. İşte yine duruşma salonlarında, mahkeme koridorlarındayız. Özgür günler gelinceye dek bu böyle olacak. Ama, biz bütün bu baskılardan, tutsaklıklardan, tehditlerden, cezalardan korkmuyoruz. Arkadaşımız Seçkin halkını sevdiği, sahiplendiği için tutuklu. Sanatçılar üzerindeki baskılar artmaya devam ediyor. Müzisyenler sahnede linç tehdidiyle karşılaştılar, galeriler basıldı, heykeller yıkıldı, tiyatrolar kapatıldı ve daha nicesi… Biz gerçekleri duyurmaya devam edeceğiz. Konser alanlarında yüz binlerle haykırdığımız türkülerimizi milyonlarla söyleyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sahnenin gücü birleşiyor

SONRAKİ HABER

Anne sütü ideal gıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...