08 Aralık 2017 14:12

Kemalbay: Tüm engellemeler korkudan

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın duruşmalarına katılanlara dönük engellemelerin iktidarın korkusundan olduğunu söyledi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın görülen duruşmalarına katılmak isteyenlere dönük engellemelerin iktidarın duyduğu korkudan kaynaklandığını ifade etti. 

HDP, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Ankara’da görülen duruşmalarına ilişkin HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın yanı sıra milletvekilleri ile Demirtaş ve Yüksekdağ’ın avukatları katıldı. 

 Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, duruşmalara katılım için birçok kentten yola çıkanların maruz kaldığı engellemeler üzerinde durdu. Kemalbay, “ Demokratik kamuoyunun merakla beklediği bir duruşmaydı. Fakat kamuoyundan kaçırılmaya çalışılan ve halkımızın katılımının engellendiği bir durumla karşılaştık. İllerden gelişler engellenerek, katılım engellenmeye çalışıldı. Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır başta olmak üzere partililerimizin duruşmaya katılmak için yola çıktıktan sonra Ankara’ya gelmeden araçları tutuldu. Ankara’da OHAL bahanesiyle eylem yasağı kararı alınmıştı. Fakat başka illerde de OHAL’de aykırı şekilde engellemelerle karşılaştık. Uluslararası kamuoyundan parlamenterler ve kurum temsilcilerinin de mahkeme salonuna girmeleri engellendi. Hatta cezaevi kapısında bile durmaları engellendi. O soğuk hava şartları altında misafirlerimize kötü muamele yapıldı. Basın emekçilerinin bir kısmı da salona alınmadı. Aleniyet ilkesi ihlal edildi” ifadelerini kullandı. 

SAVUNMALARDAN KORKTULAR

Duruşmalara dönük bu engellemelerin duyulan korkudan kaynaklandığını söyleyen Kemalbay, “AKP-Saray rejiminin halkımızdan korkusudur bu. Eş Genel Başkanlarımızın savunmalarından korkusudur. Bu duruşmalara katılmak için büyük bir emek harcayan halkımıza, yabancı heyetlere ve basın emekçilerine teşekkür ediyoruz. Binlerce kişinin katılımıyla engellere rağmen bizimle birlikte oldular” dedi. 

Kemalbay, şu ifadeleri kullandı: “Kamuoyunda, ‘Selahattin Demirtaş mahkemelere gelmediği için tutuklandı’ deniliyor ama 400 gündür Demirtaş mahkemeye çıkarılmıyor, dün de getirilmedi. Demirtaş’ın oraya gelmesi ve kendilerini yargılamasından duyulan bir korku var. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Patnos Cezaevinde verem iddiası

SONRAKİ HABER

!f İstanbul’un 2018 programı netleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...