08 Aralık 2017 14:07

Patnos Cezaevinde verem iddiası

Patnos L Tipi Cezaevi’nde tutukluların 'verem şüphesi' var. Bin 500 kapasiteli cezaevinde doktor yok, tutuklular hastaneye sevk edilmiyor.

Paylaş

Patnos L Tipi Cezaevinde tutuklular arasında “verem şüphesi” olduğu, bin 500 kapasiteli cezaevinde doktor olmadığı ve tutukluların hastaneye sevk edilmediği ifade edildi.

Mezopotamya Ajans’ın haberine göre Patnos L Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklular, yaşadıkları hak ihlallerini ailelerine anlattı. Cezaevi kapasitesinin 1500 olduğunu söyleyen tutuklular, buna rağmen doktor bulamadıklarını, acil durumlarda ambulans sorunu yaşandığını ve cezaevine ilaçların çok geç geldiğini ifade ediyor. 

Cezaevinde bazı mahkumlarda verem şüphesi gözlendiğine de değinen tutuklular, doktora götürülme ve tedavi sürecinin de engellendiğini de öne sürüyor. Revire götürülmelerine de izin verilmediğini söyleyen tutuklular, cezaevinde sıcak su olmadığını, bu yüzden hijyensiz bir ortamda verem salgının yayılmasından endişe ettiklerini dile getiriyor.  Bazı ilaçları parayla alabildiklerini söyleyen tutuklular, ağır hastaların hastaneye sevk edilmediğini de söylüyor. Mahkumların yeterli kaloride yemek alamadıkları da bir diğer şikayet konusu.

MA’nın haberine göre Özgürlükçü Demokrasi gazetesi de “Kurum güvenliğini tehdit ettiği” gerekçesiyle tutuklulara verilmiyor. Haberde ayrıca tutuklu dilekçelerine cevap verilmediği ve İHD, CİSST gibi insan hakları derneklerine gönderilen mektuplara el konduğu ifade ediliyor. 
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İnsan haklarında Türkiye tablosu vahim'

SONRAKİ HABER

Kemalbay: Tüm engellemeler korkudan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...