08 Aralık 2017 12:19

Urfa'da durdurma kararına rağmen Trambüs projesi sürüyor

Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin Trambüs projesi, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun durdurma kararına rağmen devam ediyor. 

Paylaş

Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin Trambüs projesi, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun durdurma kararına rağmen devam ediyor. 

Urfa Büyükşehir Belediyesinin şehir içi toplu taşıma projesi Trambüs, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna takıldı. Projede tarihi sit alanlarına direklerin ve kabloların çekilmesi Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun iznine tabi tutulmuştu. Proje tanıtımında Trambüslerin tarihi bölgelerden teller ile değil de bataryalar ile geçeceği söylenmesine rağmen söz konusu bölgelere elektrik direkleri dikme çalışmalarının başlaması üzerine, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu projeyi durdurma kararı verdi. Yüklenici firma proje durdurma kararına rağmen çalışmalara devam ediyor. Kararı tanımayan yüklenici firmanın, Urfa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin talimatıyla projeye devam ettikleri iddia edildi. 
 
Urfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda görev yapan ve ismini vermek istemeyen bir çalışan, Urfa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kurul üyelerine baskı yapması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüğünü ve durdurma kararını veren birkaç kurul üyesinin görevden alındığını savundu. 

PROJE HAKKINDA

Büyükşehir belediyesinin 30 Haziran'da tanıtımını yaptığı proje, 4 etap olarak planlandı. Projenin ilk etabının 7 bin 736 metre uzunluğundaki toplu taşıma merkezinden müzeler bölgesi arası olacağı, 2’nci etabın toplu taşıma merkezinden Karaköprü’ye, 3’üncü etabın toplu taşıma merkezinden Eyyübiye Devlet Hastanesine ve 4’üncü etabın ise toplu taşıma merkezinden Harran Üniversitesi Osman Bey Kampusu arasında raylı sistemle ulaşım ağı sağlanacağı belirtilmişti. Belediye projeyi "Mega Proje" olarak adlandırmıştı. (Urfa/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Yarkadaş, Gülmen ve Özakça'yı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Termik santralden örnek alınmasına mahkeme izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...