08 Aralık 2017 12:17

CHP'li Yarkadaş, Gülmen ve Özakça'yı ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevinden tahliye olan Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret etti.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevinden bir süre önce tahliye edilen ve açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Eğitimci Semih Özakça’yı evlerinde ziyaret etti. 

İlk ziyareti Nuriye Gülmen’in evine gerçekleştiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’a Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da eşlik etti. 

Yarkadaş’ın ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı. Gülmen’in evinin önüne gelen 10 yaşlarındaki bir çocuk, hazırladığı resmî pencereden gösterdi. “Nuriye öğretmenim hoş geldin” yazılı resmi gören Gülmen gözyaşlarını tutamadı. Cezaevi günlerini anlatan Gülmen, “Tecrit süreci zordu. İnsansızlık çok zordu tecritte. Sizi insansız bırakmaya çalışıyorlar” dedi.  
Gülmen’in ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise “Bu mücadelede yanınızdayız. Yalnız değilsiniz. Yaşadığınız sorunları her zaman dile getiriyoruz” dedi.  

OHAL KOMİSYONU NE ZAMAN ÇALIŞACAK? 

Yarkadaş daha sonra, KHK mağduru Semih Özakça’nın evine gitti. Özakça’yla bir süre sohbet eden Yarkadaş, sohbet esnasında OHAL Komisyonunun ne zaman faaliyete geçeceğinin belli olmadığını söyledi. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça da OHAL Komisyonuna ilişkin sorular yöneltti. CHP’li Yarkadaş, “Süreci takip ediyoruz ancak belirsizlik var, oyalıyorlar” ifadesini kullandı. Yarkadaş, AKP’nin iktidarını OHAL ile sürdürmeye ve ayakta kalmaya çalıştığını da dile getirdi. Semih Özakça ise “İşimize geri dönmek, öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz” diye konuştu. 

“İktidar, zulüm duvarının bir ayağını da KHK ile örüyor” diyen Yarkadaş, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça başta olmak üzere, KHK ile işlerine son verilen kişilerin mağduriyetinin bir an önce sona erdirilmesini de istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Game of Thrones 8. sezon başlangıç tarihi doğrulandı

SONRAKİ HABER

Urfa'da durdurma kararına rağmen Trambüs projesi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...