08 Aralık 2017 11:07

'Nuriye ve Semih tam 275 gündür adalete aç'

Yüksel Caddesi'nde 395'inci gününde devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde polis 7 kişiyi gözaltına alındı.

Paylaş

Yüksel Caddesi'nde 395'inci gününde devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eylemine müdahale eden polis, 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Alev Şahin, "Nuriye ve Semih tam 275 gündür adalete aç" dedi. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 275’inci gününe girdi. Gülmen ve Özakça’nın destekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise, 395’inci gününde devam etti.

7 GÖZALTI 

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen kamu emekçilerine polis izin vermedi. Bunun üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen emekçiler, “Nuriye ve Semih işe geri alısın” pankartını açarak “Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganı attı. Emekçilerden Alev Şahin, “Nuriye ve Semih tam 275 gündür açlar. Tam 275 gündür adalete açlar” dedi. Şahin’in konuşmasını kesen polis, açılan pankartı yırtarak emekçilerden Alev Şahin, Acun Karadağ, Simge Aksan, İlker Işık, Emir Karakum, Perihan Pulat ve Aleyna Sert’i gözaltına aldı. (Ankara/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de engelli nüfus oranı yüzde 6.9

SONRAKİ HABER

İngiltere’nin Brexit için ödeyeceği miktar açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...